Antena Căutare

Migdalele previn bolile cardiovasculare

Migdalele trebuie incluse in alimentatia zilnica. Deoarece beneficiile lor asupra sanatatii nu sunt putine. Sunt o sursa buna de proteine de origine vegetala si contin uleiuri vegetale de buna calitate.

Datorita continutului bogat in acizi grasi omega 3 previn bolile cardiovasculare si imbatranirea precoce. Iar prin aportul de vitamina E ajuta la scaderea nivelului colesterolului.

Mai precis, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti, va recomanda 40 g-50 g de migdale zilnic, pentru a profita de aceste beneficii.

SISTEM IMUNITAR PUTERNIC
Prin consumul de migdale veti furniza organismului necesarul de minerale. Potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc, sulf - toate aceste minerale stimuleaza sistemul imunitar.

Totodata, migdalele ajuta la normalizarea valorilor tensiunii arteriale. Astfel, hipotensivii sunt sfatuiti sa consume migdale cu incredere.

Si pentru ca ofera nutrienti valorosi pentru sistemul nervos, migdalele sunt recomandate in tratarea depresiilor.

COMBAT OBOSEALA
Migdalele energizeaza si previn starile de oboseala cronica si de epuizare intelectuala prin echilibrarea raportului de minerale in organism. Pentru aceasta consumati 100 g de migdale zilnic. Va veti imbunatati astfel capacitatea de memorare si de concentare.

ATENTIE LA CALORII!
Desi consumul se dovedeste benefic pentru sanatate, specialistul nostru le sugereaza celor care au probleme cu kilogramele in plus sa fie atenti la cantitatea consumata. „Nu uitati ca 100 g de migdale reprezinta 610 calorii", atrage atentia profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Ce inseamna 100 gA Aproximativ zece samburi de migdale dulci. Asadar, nu faceti exces!

LAPTE
Din migdale se obtine laptele de migdale. Acesta nu echivaleaza cu laptele de vaca, dar este hranitor si, mai ales, foarte sanatos, precizeaza specialistul nostru. In cazul in care sunteti alergic la lactoza, puteti inlocui laptele animal cu cel de migdale.

SFAT!
Consumati migdale crude, nicidecum prajite. Iar daca aveti de ales intre migdalele amare si cele dulci, specialistul nostru va recomanda sa le alegeti pe cele dulci, deoarece sunt mai bogate in vitamina E si nu contin carbohidrati. Acestea sunt indicate si in dietele pentru diabetici. Cum recunoasteti o migdala dulceA Aceasta are aspect de lacrima, culoare maronie si miez alb.

Continut/100 g
Calorii: 610
Grasimi: 60-70 g
Proteine: 20 g
Calciu: 240 mg
Fier: 3 mg
Vitamina E: 24 mg
Fibre: 7 g

Citeste jurnalul.ro

VIDEO! Afla mai multe despre sarcina extrauterina... Alimentele organice nu influenteaza sanatatea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x