Antena Căutare

Tot ce trebuie să ştie un şofer care conduce în condiţii de iarnă. Cu ce viteză mergi, cum frânezi şi cu ce trebuie să fii echipat

Costin Tatuc, specialist în siguranță rutieră, a venit la "Neatza cu Răzvan și Dani" să vorbească despre cum trebuie să conducem în condiții de iarnă.

Costin Tatuc, specialist în siguranță rutieră, a venit la "Neatza cu Răzvan și Dani" să vorbească despre cum trebuie să conducem în condiții de iarnă.

Obligatoriu anvelope de iarnă: Chiar dacă unor şoferi nu le convine, legea spune acum că este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă atunci când condiţiile meteorologice se înrăutăţesc.

O verificare generală a maşinii nu strică niciodată: Pe timp de iarnă, e important ca frânele să funcţioneze foarte bine, iar în sistemul de răcire să existe un lichid potrivit pentru temperaturi scăzute, care să nu îngheţe. Bineînţeles, şi celelalte probleme – care pot părea minore – ar trebuie remediate înainte să vină frigul.

Nu uita de racletă, lopată, nisip, mănuşi şi lanţuri: Pe timpul iernii, e foarte bine să ai în portbagaj un set de mănuşi călduroase, o lanternă, o lopată de mici dimensiuni, un săculeţ cu nisip şi un set de lanţuri, pe lângă nelipsita racletă. Oricât de pregătit ai fi, nu ştii niciodată când poţi rămâne blocat pe drum din cauza unui viscol puternic.

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Schimbări radicale în învăţământ: când se încheie ANUL ŞCOLAR... "Eşti bolnav, te-a prins vreo răceală?" What's Up în varianta slabă şi o Ioana Ignat cu "buza spartă"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x