Antena Căutare

Câți ani are cea mai bătrână persoană din lume. Femeia și-a sărbătorit de curând ziua de naștere

Cea mai bătrână persoană din lume și-a sărbătorit ziua de naștere în data de 4 martie 2024. Iată cum se simte și ce a transmis cu ocazia onomasticii sale.

Colaj cu cea mai bătrână femeie din lume Galerie
Câți ani are cea mai bătrână persoană din lume. | X

Maria Branyas Morena și-a sărbători ziua de naștere de curând, iar vârsta la care a ajuns a propulsat-o pe primul loc în topul celor mai longevive persoane din întreaga lume.

Cum arată și de ce origine aparține bătrâna care i-a uimit pe internauți.

Citește și: Cum a reușit o bătrână de 87 de ani să-l păcălească pe hoțul care i-a spart casa. Femeia, fostă profesoară, i-a întins o cursă

Câti ani are cea mai bătrână femeie din lume

Potrivit Cărții Recordurilor Guinnes, pe data de 4 martie 2024, Maria Branyas Morera a împlinit vârsta de 117 ani, devenind astfel cea mai în vârstă persoană de pe planetă.

Femeia s-a născut în anul 1907 în San Francisco, Statele Unite ale Americii, dar s-a stabilit împreună cu familia sa în Catalonia, Spania pe vremea când avea doar opt ani. În prezent, Maria se află în cadrul unui azil de bătrâni din aceeași regiune de aproximativ 23 de ani.

În urmă cu un an, bătrână a fost desemnată drept cea mai în vârstă persoană din lume, imediat după ce Măicuța André din Franța a murit la vârsta de 118 ani.

Reprezentanții azilului susțin faptul că femeie se află într-o stare foarte bună ținând cont de vârsta pe care o are, existând bineînțeles câteva excepții. Maria se confruntă cu probleme minore de mobilitate și de auz, dar acest lucru nu o împiedică foarte tare să se bucure de viață și să aprecieze tot ce i se întâmplă.

„Este foarte recunoscătoare pentru toate felicitările primite de ziua ei și pentru interesul pe care atâția oameni l-au manifestat față de starea ei de sănătate (...) „Este fericită că poate sărbători această zi specială în intimitate alături de familia și prietenii ei și dorește tuturor o zi de luni fericită”, a precizat Eva Carrera Boix, directorul azilului de bătrâni unde femeia locuiește.

Iată cum arată Maria Maria Branyas Moren, cea mai în vârstă persoană de pe Terra.

Citește și: Cea mai sexy bunică din lume dă sfaturi de frumusețe femeilor de pretutindeni. Ce vârstă are și ce face pentru a arăta așa

Femeia a fost de acord să participe la o serie de teste științifice efectuate de către cercetătorii spanioli pentru a contribui la obținerea unor noi informații cu privire la secretele longevității.

Manel Esteller, unul dintre cercetătoriii în cauză a povestit pentur o publicație spaniolă despre Maria și felul în care aceasta se simte.

„Este complet lucidă. Își amintește cu o claritate impresionantă evenimente de când avea doar patru ani și nu prezintă nicio boală cardiovasculară, frecventă la persoanele în vârstă. Este clar că există o componentă genetică deoarece sunt mai mulți membri ai familiei ei care au peste 90 de ani.”

De ziua ei, bâtrânica a postat pe pagina sa personală de X (fostul Twitter) un mesaj emoționant care i-a impresionat de-a dreptul pe utilizatori.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Bună dimineața, lume. Azi împlinesc 117 ani. Am ajuns până aici” a transmis aceasta cu emoție.

Maria a lucrat ca asistentă medicală și a fost căsătorită cu un doctor catalan cu care a avut 3 copii. Soțul ei a murit în anul 1976, iar unul dintre copii la vârsta de 86 de ani. În prezent, femeia mai are două fiice, una dintre ele având vârsta de 80 de ani, iar cealaltă de 89 de ani.

De-a lungul timpului bătrânica a trecut peste evenimente importante în lume precum: gripa spaniolă, cele două războaie mondiale, răzvoiul civil spaniol, dar și de pandemia de COVID-19.

Maria a fost desemnată, de asemenea, în anul 2020 cel mai bătrân supraviețuitor de COVID-19 din întreaga lume.

Citește și: Ce a putut să pătească o femeie după o operație estetică în Turcia. A povestit chinul greu de imaginat

Biletele de tren care pot fi cumpărate și prin SMS. Ce anunț important a făcut CFR Călători... O substanță cancerigenă a fost identificată în tratamentele pentru acnee! Lista cu produsele care făceau minuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x