Antena Căutare

Atenţie, şoferi! În câteva ore telefonul folosit la volan vă lasă fără permis

Mare atenţie, de mâine şoferii care stau pe telefon la volan riscă amenzi uriaşe sau chiar îşi pot pierde permisul! Modificările codului rutier intră în vigoare în câteva ore şi îi vizează atât pe conducătorii auto cât şi pe biciclişti.

Mare atenţie, de mâine şoferii care stau pe telefon la volan riscă amenzi uriaşe sau chiar îşi pot pierde permisul! Modificările codului rutier intră în vigoare în câteva ore şi îi vizează atât pe conducătorii auto cât şi pe bicicliştii care în timpul mersului dau mesaje, vorbesc la telefon sau sunt live pe reţelele de socializare. Schimbările vin după campania Observator "Stop live pe facebook la volan".

Anul trecut, doar în Bucureşti, aproape 6.500 de şoferi au fost amendaţi pentru că vorbeau la telefon la volan. Un schimb de mesaje îşi distrage atenţia de la trafic pentru cel puţin cinci secunde. Suficient pentru o tragedie. Modificările îi vizează şi pe cei care conduc tractoare, tramvaie sau pe bicilişti.

Anul trecut, în jur de 1.700 de oameni au murit în accidente rutiere la noi în ţară.

Modificările aduse codului rutier vin în urma unui demers Observator. Campania STOP LIVE PE FACEBOOK LA VOLAN a început după tragicul accident rutier din Ungaria, în care nouă oameni au murit, în primăvara anului trecut. Atunci, şoferul microbuzului a intrat frontal într-un tir, în timp ce făcea live pe Facebook.

Cod Rutier 2019: de mâine intră în vigoare noi reguli și sancțiuni drastice... Bucureştiul a devenit capitala maşinilor puternice! Salonul Auto București şi-a deschis porţile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x