Antena Căutare

Cât de utilă este tracțiunea 4x4?

În ziua de astăzi tot mai multe mașini scoase la vânzare au tracțiune integrală! Iată care sunt avantajele și dezavantajele unui autoturism cu tracțiune integrală:

În ziua de astăzi tot mai multe mașini scoase la vânzare au tracțiune integrală! Iată care sunt avantajele și dezavantajele unui autoturism cu tracțiune integrală:

O mașină cu tracțiune 4x4 are un centru de greutate mai jos decât una care are doar tracțiune față sau spate. Pentru că are o cutie de viteze mai grea, eventual și împreună cu o cutie de transfer, are cardan, are 4 planetare în loc de două, toate aceste elemente mecanice fiind poziționate jos. Acestea sunt motivele pentru care o mașină 4x4 este mai grea decat una cu tracțiunea pe o singură punte, însă are și centrul de greutate mai coborât.

Așa că dacă îți dorești o mașină sport, atunci trebuie să optezi pentru tracțiunea integrală.

Dacă conduci o mașină 4x4 pe un drum acoperit de gheață, polei sau zăpadă, ai mai multe șanse să redresezi mașina dacă pierzi controlul. Spre deosebire de aceasta, o mașină cu tracțiune față, te determină să accelerezi ca să nu intri în șanț, dar dacă roțile sunt pe gheață, o faci degeaba.

Un dezavantaj al mașinilor cu tracțiune integrală este că au un consum mai ridicat. Pentru că vorbim de o greutate în plus. Autoturismele care sunt 4x4 permanent au un consum ceva mai ridicat decât echivalentul cu tracțiune față.

Fie că vrei o mașină nouă sau second-hand, cea care are tracțiune integrală va avea un preț de vânzare mai ridicat, la fel ca orice altă dotare opțională menită să aducă un plus de confort sau performanță.

Dacă vrei să îți cumperi o mașină cu tracțiune integrală, pe Lajumate.ro ai peste 3.000 de autoturisme din care poți alege!

Se schimbă regulile. Spune "Adio!" înmatriculării auto! Toţi şoferii din România trebuie să afle anunţul făcut... Vrei să faci economii? Iată patru ponturi care te vor ajuta să nu risipești bani cu mașina ta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x