Antena Căutare

(P) Cum să prelungești durata de viață a anvelopelor de iarnă. Sfaturi pentru a menține anvelopele de iarnă în stare bună

Anvelopele de iarnă sunt o investiție importantă pentru siguranța ta, a celor drago, dar și a celorlalți participanți la trafic, pe timp de iarnă. Însă, pentru a menține anvelopele într-o stare bună și pentru a le prelungi durata de viață, este important să urmezi câteva sfaturi simple de îngrijire a acestora.

(P) Cum să prelungești durata de viață a anvelopelor de iarnă. Sfaturi pentru a menține anvelopele de iarnă în stare bună
Cum să prelungești durata de viață a anvelopelor de iarnă.

Pentru a asigura o experiență de condus sigură și eficientă în sezonul rece, este esențial să acorzi o atenție deosebită întreținerii anvelopelor de iarnă. Iată câteva sfaturi practice care te vor ajuta să prelungești durata lor de viață și să te bucuri de siguranță pe drumurile acoperite de zăpadă și gheață.

Inspectează în mod regulat anvelopele

Este important să inspectezi în mod regulat anvelopele și să fii atent la orice semn de uzură sau deteriorare a acestora. Verifică adâncimea profilului și caută eventuale crăpături, umflături sau alte probleme. Orice defect detectat ar trebui rezolvat imediat pentru a preveni deteriorarea ulterioară.

În cazul în care observi că anvelopele prezintă un grad mare de uzură, este important să achiziționezi un set nou de anvelope iarna.

Prima etapă în alegerea unor anvelope iarnă potrivite este să cunoști dimensiunile corespunzătoare mașinii tale, informații ce se găsesc în manualul mașinii sau pe peretele lateral al anvelopelor de actuale. Tot ce trebuie să faci este să examinezi cu atenție anvelopele actuale sau să consulți manualul mașinii. O serie inscripționată îți va atrage atenția. Aceasta este de tipul anvelope iarna 205/55 R16. În această serie, 205 indică lățimea exprimată în milimetri, 55 reprezintă înălțimea (exprimată în procent din lățime), iar R 16 este diametrul interior al anvelopei. Prin urmare, având în vedere seria anvelopelor tale, vei găsi rapid cauciucuri de iarnă potrivite pentru mașina ta.

Verifică periodic presiunea

Presiunea corectă a anvelopelor este esențială pentru siguranța și durabilitatea acestora. Verifică presiunea regulat, având în vedere valorile recomandate de producător mașinii. Presiunea inadecvată (fie prea mică, fie prea mare) poate duce la o uzură prematură, dar și la o creștere a consumului de combustibil.

Rotația regulată a anvelopelor

Rotația anvelopelor la intervale regulate ajută la distribuirea uniformă a uzurii. De obicei, se recomandă rotația de cauciucuri iarna 205/55 R16 la fiecare 8.000-10.000 de kilometri sau, la fiecare două-trei luni. Această practică prelungește durata de viață a anvelopelor și optimizează performanța vehiculului. Rotația se poate face la un service auto specializat.

Asigură-te că sunt depozitate corect în sezonul cald

Nu este indicat să folosești anvelopele de iarnă în sezonul cald. Este important să le depozitezi într-un loc răcoros și uscat. Protejarea anvelopelor de soarele direct și temperaturile ridicate previne degradarea cauciucului.

Este important să știi că anvelopele de iarnă pot fi depozitate pe jante sau demontate. Însă, înainte de a le depozita, asigură-te că anvelopele sunt curate și uscate.

Utilizarea corectă a anvelopelor

Utilizarea corectă și condusul defensiv, duce la creșterea duratei de viață a anvelopelor de iarnă. Prin urmare, evită accelerările și frânările bruște, condu cu o viteză moderată, adaptată la condițiile de drum, nu supraîncălzi vehiculul și evită, pe cât posibil, drumurile cu gropi și denivelări.

Urmând sfaturile din acest articol, vei putea menține anvelopele de iarnă în stare bună și te vei putea bucura de ele multi ani de acum înainte.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x