Antena Căutare

Pentru colectionari: 57 SC Atlantic, cea mai scumpa masina din lume

Nu e Bugatti Veyron! Pretul bolidului contemporan, de circa un milion de euro, pare un mizilic, in comparatie cu cele 30-40 de milioane de dolari platite, la o licitatie, de un colectionar, pentru un 57 SC Atlantic. Da, e tot... Bugatti.

Criza, criza, dar nu si pentru oamenii cu bani. Si, mai ales, pentru colectionarii de bijuterii pe patru roti! Dovada? O persoana care a dorit sa-si pastreze anonimatul nu a ezitat nici o secunda sa liciteze peste 30 de milioane de euro pentru o "rabla" din 1936.

Nu orice fel de "rabla", insa. Ci este vorba despre un Bugatti 57 SC Atlantic, un model aproape unicat, care a fost construit doar in patru exemplare, din care, pana in zilele noastre, nu au supravietuit decat doua. Una se afla in colectia personala a designer-ului Ralph Lauren, iar cea de-a doua a fost subiectul licitatiei de acum.

Bugatti Type 57 SC a fost considerata una dintre cele mai frumoase masini interbelice. Iar modelul 57 SC Atlantic, unul dintre cele mai spectaculoase si tehnologizate.

Design-ul caroseriei joase, cu linii fluide, s-a evidentiat gratie "aripioarei" dorsale, ce porneste de la limita calandrului si se termina la nivelul portbagajului. Iar elementele nituite pe exterior ale caroseriei au devenit o adevarata emblema, fiind rezultatul utilizarii unor materiale de ultima generatie la acea vreme, precum aliajul de magneziu si de aluminiu.

Sub capota lunga si impozanta a coupe-ului se afla un motor supraalimentat de nu mai putin de 200 CP, ceea ce permitea masinii sa atinga o viteza maxima de 190 km/h. Vorbim de anul 1936, da? Mai mult, Bugatti 57 SC Atlantic dispune de o suspensie pseudo-independenta la puntea fata.

Porsche 911 GT2 RS aduce Apocalipsa mai aproape... Freestyle Motocross printre piramidele egiptene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x