Antena Căutare

Program de "car-sharing" pentru masini electrice, la Paris

La Paris se lanseaza, luni, un program de "car-sharing" pentru masini electrice, asemanator cu cel de biciclete, deja implementat. Autoritatile franceze incearca prin acest program sa reduca poluarea din oras, inclusiv pe cea acustica.

Programul se numeste Autolib` si se bazeaza pe schema deja existenta de bike-sharing, din Paris.

Paris-ul sustine ca programul sau este cel mai mare de acest fel din lume, cu 250 de vehicule disponibile de astazi, 2.000 fiind asteptate vara viitoare si alte 3.000 in urmatorii doi ani, relateaza Telegraph.co.uk.

Bluecar, masina folosita in program, este o compacta cu patru locuri, rezultata in urma unei colaborari cu compania italiana de design auto Pininfarina si grupul francez Bollore, care a furnizat acumulatorii litiu metal polymer, ce alimenteaza masina.

Pentru inchiriere, utilizatorii vor avea nevoie de un act de identitate, permis de conducere si un card de credit. Se pot inscrie online si apoi ridica masina din 40 de centre din oras.

Pentru o zi de inchiriere, soferii trebuie sa plateasca 10 euro, 15 pentru o saptamana si 144 pe an. In afara acestor taxe, se mai percepe o suma de patru - noua euro pe ora, in functie de planul ales pentru inchiriere.

De asemenea, in cazul unui accident, utilizatorului i se va retine automat, de pe cardul de credit, suma necesara reparatiilor.

Sursa: Antena3

Foto: Telegraph.co.uk

BMW X1 cu facelift, fotografiat pentru prima oara la teste... ATENTIE! Din 2012 se reintroduc radarele fixe!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x