Antena Căutare

Raliu Dakar tulbura istoria

Oricat ar incerca FIA sa ne faca sa credem ca sporturile cu motor pot fi prietenoase cu natura, practica nu inceteaza sa ne arate ca nici vorba de curse eco. Cu atat mai mult cu cat ne referim la Raliul Dakar, cel care stimuleaza si... fenomenul infractional.




Conform CNM, 56 dintre cele 111 santiere arheologice deschise in Chile au suferit distrugeri si pierderi ale unor date stiintifice, cele mai multe in regiunea Quillaga, la nord-est de orasul Antofagasta. Si se pare ca nu este pentru prima oara cand caravana Dakar 2010 a calcat stramb.

Anul trecut, CNM a emis un raport similar privind daunele produse de caravana sportivilor si a cerut organizatorilor sa achite costul remedierii acestor stricaciuni. Oare acest lucru va creste taxa de inscriere oricum piperata a participarii in Raliul Dakar?

Mai mult, membrii Consiliului cu pricina vor ca fiecare participant la editia 2011 a celebrului rally-raid (ce se va desfasura din nou prin Argentina si Chile) va primi un rezumat al raportului, pentru a sti pe unde sa calce cu grija, fara sa distruga vestigiile arheologice.

Lasand la o parte faptul in sine, care este regretabil, ma intreb cum au fost evaluate pagubele de catre CNM. Oseminte rupte de rotile motocicletelor: 1000 de dolari, zidurile cetatii sparte de camioane: 3000 de dolari, profanarea incintei sacre a unui templu pre-columbian: 5000 de dolari?

sursa: topgear.ro

Virusii de masini: Troienii coboara in strada?... FOTO / Miss Tuning 2010 - Fetele si masinile tari, o combinatie exploziva...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x