Antena Căutare

Românii au ales, vor mașini second-hand! Vezi care este marca lor preferată! N-ai fi zis!

Mașinile second-hand sunt prima variantă a românilor care vor să-și cumpere un autoturism. Nu-i de mirare, pentru că cei mai mulți caută mașini ieftine care să aibă performanțe peste medie. Iată care este marca preferată a românilor

Mașinile second-hand sunt prima variantă a românilor care vor să-și cumpere un autoturism. Nu-i de mirare, pentru că cei mai mulți caută mașini ieftine care să aibă performanțe peste medie. Iată care este marca preferată a românilor

Audi, BMW și Opel sunt primele 3 mărci de autoturisme preferate de români, conform unei analize realizate de platforma CarZZ.ro.

Studiul face referire la percepția românilor care vor să își cumpere o mașină și analizează cele mai importante etape care țin de alegerea unei mărci preferate, puterea de decizie, dar și motivația pentru care românii aleg o mașină second-hand.

Eliminarea timbrului de mediu a condus la creșterea vânzărilor pe plan intern, mai ales în cazul celor cu mașini diesel Euro 3 la care taxa putea depăși lejer și jumătate din valoarea mașinii. După ce a fost îndepărtat obstacolul financiar numit timbru de mediu, oamenii își vând mult mai repede mașinile.

În ceea ce privește numărul mașinilor second-hand aduse din import și înmatriculate, ele au înregistrat cifre de aproape 6 ori mai mari comparativ cu cele noi. În luna mai totalul a fost de 47.000, dublu față de mai 2016 si cel mai mare număr inregistrat vreodata în a cincea lună din an.

Pe prima poziție se află Audi, această mașină se află în mintea celor mai mulți români care vor să-și cumpere un autoturism, cu un procent de 17,63%. În top, ocupând locul 2 și 3 se află BMW și Opel, cu procente de 11,23%, respectiv 9,41%.

Vrei să îți cumperi un Audi? Pe CarZZ.ro ai peste 5.000 de oferte cu Audi de vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

Majoritatea românilor au puterea de decizie atunci când vine vorba de cumpărarea unei mașini, măsurând un procent de 48.03%, în timp ce 27.67% dintre români se sfătuiesc cu partenerul/partenerul în luarea acestei decizii.

Când vine vorba de timpul în care sunt dispuși să își achiziționeze o mașină, românii nu stau mult timp să aștepte, așa că, peste 34.12% de români se gândesc că în mai puțin de o lună vor să fie deja la volanul mașinii, iar la polul opus, circa 3.34% dintre români sunt dispuși să caute mai mult de un an de zile un autoturism potrivit nevoilor lor.

Românii spun că atunci când își caută o mașină intră mai întâi pe site-urile generaliste, unde verifică toate ofertele din domeniul auto, iar a doua opțiune rămân site-urile de profil cu anunțuri din domeniul auto. Tot mai puțini români caută oferte din domeniul auto pe forumurile specializate sau pe rețelele sociale.

Pentru cei peste 10.000 de români care au completat chestionarul de pe CarZZ.ro principala motivație în căutarea unei mașini second-hand este evoluția la un model mai bun.

Chestionarul este în continuare disponibil pe CarZZ.ro, alătură-te și tu românilor care și-au exprimat părerea despre mașini la mâna a doua.

Dacă ai o mașină de vânzare, tot ce trebuie să faci este să adaugi anunț 100% gratuit pe CarZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri gratuite din domeniul auto.

Vrei să îți cumperi o mașină? Vezi ce detalii să bifezi în timpul unui test-drive... Îți cauți o nouă baterie auto? Vezi tot ce trebuie să știi când alegi o baterie auto!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x