Antena Căutare

Schimbare majoră pentru toate mașinile începând cu 2020! Care va fi noul sistem de funcționare

Șoferii europeni care își vor achiziționa mașini noi în 2020 vor avea parte de schimbări majore!  Conform unui proiect care urmează să fie aprobat în luna iunie, toate mașinile noi vor avea obligativitatea de a avea un nou sistem de frânare. Proiectul este aplicabil în cadrul UE și vizează doar mașinile noi, nu și pe cele existente deja în trafic.

Schimbare majoră pentru toți șoferii europeni începând cu 2020! Adio cu mașinile normale! Toate mașinile vor avea acest sistem nou de frânare care va salva mii de vieți

Șoferii europeni care își vor achiziționa mașini noi în 2020 vor avea parte de schimbări majore!
Conform unui proiect care urmează să fie aprobat în luna iunie, toate mașinile noi vor avea obligativitatea de a avea un nou sistem de frânare. Proiectul este aplicabil în cadrul UE și vizează doar mașinile noi, nu și pe cele existente deja în trafic.

Astfel, șoferii care doresc să aibă o siguranță mai mare, vor avea parte de o frânare automată în caz de urgență.

Patruzeci de state, printre care şi cele din Uniunea Europeană şi Japonia au semnat un proiect de acord ONU, care prevede ca, din 2020, toate autoturismele şi autoutilitarele noi să aibă sistem de frânare automat.

Maşinile vor fi echipate cu un senzor care va detecta vehiculele din faţă şi pietonii şi, în cazul în care maşina detectează că şoferul nu întreprinde nicio acţiune, îl avertizează. Dacă tot nu reacţionează, maşina va frâna automat”, afirmă Jean Rodriguez - purtător de cuvânt ONU pentru Europa.

Sistemul se va activa la viteze de până la 60 de kilometri pe oră şi este destinat condusului în oraşe. Oficialii ţin să precizeze că, totuşi, controlul final va fi al şoferului.

„Este o funcţie automatizată, dar, atunci când vorbim în jargonul automatizării, sunt 5 niveluri la maşinile autonome. Acesta ar fi între nivelul doi şi nivelul 3”, precizează Jean Rodriguez, purtător de cuvânt ONU pentru Europa.

În jur de 20 de milioane de maşini noi vor fi echipate în fiecare an cu sistemele automate de frânare. Iar asta va reduce semnificativ numărul de accidente şi de victime.

„Se estimează o reducere a accidentelor de 37-40% şi asta ar duce la salvarea unor vieţi. Ne-am uitat pe cifrele din Uniunea Europeană şi vorbesc de Uniunea Europeană pentru că a sprijinit acest proiect de lege, ei bine, doar în UE, în 2016, au murit în accidente urbane 9.500 de oameni”, spune Jean Rodriguez, purtător de cuvânt ONU pentru Europa, potrivit digi24.

Fiara de la Dacia! Noul Logan face furori cu facelift-ul de senzație. Românii se vor înghesui s-o cumpere... Cum măsori presiunea din pneuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x