Antena Căutare

Sfaturi pentru montarea anvelopelor de vara

În această perioadă specialiștii recomandă montarea anvelopelor de vară, fiind necesară înlocuirea celor de iarnă. Tocmai de aceea este indicat să ții cont de următoarele aspecte:

În această perioadă specialiștii recomandă montarea anvelopelor de vară, fiind necesară înlocuirea celor de iarnă. Tocmai de aceea este indicat să ții cont de următoarele aspecte:

Vechimea anvelopelor este un subiect important. Este recomandat să nu folosești anvelope mai vechi de 5 ani, chiar dacă adâncimea profilului este încă bună. In caz contrat, îmbătrânirea cauciucului îl face dur, uneori chiar casant, având repercusiuni asupra siguranței la rulare și determină mărirea distanței de frânare.

Adâncimea minimă a profilului, admisă prin reglementările legale, este de 1,6 milimetri. În cazul anvelopelor de vară se impune o adâncime de cel puțin 3 milimetri. Dacă are un profil mai mic de atât, pneul poate pierde aderența pe suprafețe ude, iar distanța de frânare va fi mult prea lungă, ceea ce este periculos.

Este indicat să montezi același tip de anvelope pe toate roțile. Dacă cele două punți primesc anvelope cu profiluri diferite poți avea parte de derapaje pentru că aderența pneurilor poate fi diferită pe același tip de carosabil, în funcție de compoziția și profilul acestora.

Anvelopele de vară nu trebuie combinate cu cele de iarnă pentru că siguranța si performanțele dinamice vor fi puternic afectate.

Pentru montajul roților este indicat să folosești doar prezoane potrivite. Dacă acestea sunt prea scurte, se poate întâmpla ca roata să iasă de pe ax, iar cele prea lungi vor distruge subansamblele din butuc.

Dacă ai o mașină de vânzare, tot ce trebuie să faci este să adaugi anunț 100% gratuit pe CarZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri gratuite din domeniul auto.

Cât de importantă este presiunea în pneuri?... Ai plătit și acum îți vrei banii înapoi? Iată pașii necesari pentru restituirea taxei auto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x