Antena Căutare

Șoferii nu vor mai putea să aleagă viteza cu care conduc! Sistemul de limitare a vitezei va fi montat în toate mașinile

Viteza este principala cauză a accidentelor rutiere. Pentru a salva cât mai multe vieți, oficialii europeni au propus producătorilor auto să integreze în noile modele de mașini un sistem de limitare a vitezei. Propunerea este una controversată, criticată atât de producătorii auto, cât şi de şoferi.

Șoferii nu vor mai putea să aleagă viteza cu care conduc! Sistemul de limitare a vitezei va fi montat în toate mașinile
sistem de limitare a vitezei

Viteza este principala cauză a accidentelor rutiere. Pentru a salva cât mai multe vieți, oficialii europeni au propus producătorilor auto să integreze în noile modele de mașini un sistem de limitare a vitezei. Propunerea este una controversată, criticată atât de producătorii auto, cât şi de şoferi.

Sistemul de limitare a vitezei ar urma să fie instalat în toate mașinile din Europa. Limitarea vitezei s-ar face cu ajutorul unor camere video, ce ar putea să recunoască semnele de circulație. Astefel, acest sistem ar putea adapta viteza la limitele legale.

Sistemul de limitare al vitezei nu va acționa frâna, ci va limita puterea motorului, împiedicând accelerarea peste limitele legale.

Propunerea oficialilor europeni este primită cu retincență de șoferi și de producătorii auto. Automatizarea mașinior, fie ea totală sau parțială, nu este deloc atractivă pentru mulți șoferi, oamenii nedorind să piardă controlul asupra mașinii în timp ce o conduc.

Producătorii de automobile mai au un motiv de îngrijorare. Aceștia spun că propunerea Comisiei Europene nu le acordă timp îndeajuns pentru implementarea sistemului de limitare a vitezei. Proiectul se află în dezbatere în Parlamentul European și ar intra în vigoare în 2022.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x