Antena Căutare

Vezi cum să te protejezi de microbii din mijloacele de transport în comun

S-a instalat deja vremea rece și odată cu ea și răcelile de sezon. Faptul că împarți același spațiu cu o persoană răcită este cel mai riscant factor, pentru că aerul este cel mai rapid mediu de difuzare al microbilor și infecțiilor. O serie de boli precum rubeola, rujeola, varicela, gripa, guturaiul, tusea, pneumonia. tuberculoza, meningita se pot lua de la persoanele care le poartă.

S-a instalat deja vremea rece și odată cu ea și răcelile de sezon. Faptul că împarți același spațiu cu o persoană răcită este cel mai riscant factor, pentru că aerul este cel mai rapid mediu de difuzare al microbilor și infecțiilor. O serie de boli precum rubeola, rujeola, varicela, gripa, guturaiul, tusea, pneumonia. tuberculoza, meningita se pot lua de la persoanele care le poartă. Cum să te protejezi:

Atunci când circuli cu un mijloc de transport în comun atingi același obiecte (bare, scaune) pe care le-au mai atins mii de persoane înainte. Spală-te pe mâini cu săpun înainte de a pleca de acasă, de la birou, școală etc și evită să-ți atingi nasul, gura și ochii în transportul în comun. Nici după aceea, nu este recomandat, ci, abia după ce ai ajuns într-un loc în care te poți spăla pe mâini.

Pentru că în orele de vârf mai toate mijloacele de transport în comun sunt aglomerate, încească să-ți acoperi gura și nasul cu un șervețel, mai ale în sezonul gripal, cum este si cel pe care-l traversăm acum.

Dacă ai răcit, stai acasă până te refaci. Altfel, vei transporta microbi pe care îi vei da mai departe. Având grijă de tine, ai grijă și de ceilalți.

Alte soluții la îndemână: masca medicinală de unică folosință, gelul dezinfectant pentru mâini, mănuși subțiri pentru a evita contactul direct cu diferite suprafețe, întărirea sistemului imunitar.

Dacă te-ai hotărât să renunți la mijloacele de transport în comun, atunci intră pe CarZZ.ro și vezi cele mai noi oferte cu mașini scoase la vânzare la prețuri accesibile.

Veşti bune pentru şoferii din România! Taxele de poluare şi de timbru vor putea fi restituite şi dacă solicitantul nu m... Aplicația care te ajută să-ți găsești mașina rătăcită prin parcare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x