Antena Căutare

Avarie în București și Ilfov! Mai multe zone rămân fără curent electric timp de cinci zile. În ce interval va fi oprită furnizarea

Compania E-Distribuţie Muntenia a anunțat că alimentarea cu electricitate va fi întreruptă temporar, în perioada 17-21 octombrie, în mai multe zone din Capitală, Ilfov și Giurgiu. În ce interval orar va fi întreruptă furnizarea.

colaj
Compania E-Distribuţie Muntenia a anunțat că alimentarea cu electricitate va fi întreruptă temporar, în perioada 17-21 octombrie, în mai multe zone din Capitală, Ilfov și Giurgiu. | Shutterstock

Locuitorii din anumite zone din București, Ilfov și Giurgiu vor fi lăsați, temporar, fără curent electric, în următoarele cinci zile, respectiv în intervalul 17-21 octombrie, potrivit Spynews. Este vorba despre clienții companiei E-Distribuție Muntenia, care vor rămâne fără curent electric până la opt ore pe zi.

Citește și: Țara care se confruntă cu întreruperi de curent, pe măsură ce canicula împinge consumul de energie electrică la niveluri record

Mai multe zone din București și Ilfov rămân temporar fără curent electric

Potrivit anunțului făcut de E-Distribuție Muntenia, în perioada 17-21 octombrie vor exista întreruperi programate în alimentarea cu energie electrică. Reprezentanții companiei au mai adăugat că aceste întreruperi au fost reduse cât s-a putut de mult pentru o bună administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, astfel încât disconfortul clienților să fie cât mai mic.

„Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și a alimenta clienții cu energie electrică în bune condiții, conform prevederilor din Decretul președintelui României nr. 195/16.03.2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr.212/16.03.2020, citat de aceeași sursă.

Citește și: Cât consumă un încărcător uitat în priză

„Regretăm neplăcerile resimțite de clienți în cazurile în care aceste lucrări, efectuate pentru a preveni eventuale probleme în alimentare, perturbă temporar activitățile acestora. Colaborăm cu autoritățile locale, dar și cu alte utilități, pentru a minimiza impactul.”

„Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții.", transmit reprezentanții E-Distribuție Muntenia într-un comunicat de presă.

Citește și: Becurile cu halogen vor fi interzise în Marea Britanie. Care e motivul și de când intră în vigoare legea

Trucuri utile pentru a consuma mai puțin curent electric

După scumpirea facturilor la energia electrică, mulți caută metode simple prin care pot economisi. Iată câteva dintre metodele care au dat roade atunci când vine vorba despre diminuarea costurilor la energia electrică, potrivit Reader's Digest:

1. Schimbă întrerupătoarele

În loc să stingi și să aprinzi lumina de mai multe ori pe zi, alege întrerupătoare care pot diminua lumina. De asemenea, pentru becurile din afara casei sau în locurile în care nu petreci prea mult timp, alege întrerupătoare care se bazează pe senzori de mișcare pentru a diminua consumul de curent.

2. Izolează mai bine geamurile

Dacă simți că pe la pervazul ferestrelor intră aer rece, atunci izolează-le cu silicon transparent pe margini pentru a reduce consumul aparatelor de încălzire, precum a radiatoarelor și caloriferelor electrice.

3. Izolează podul casei

Dacă locuiești la casă și ai o mansardă, pe timpul iernii frigul ar putea să vină din pod. Probabil acolo doar depozitezi lucruri, dar nu e o cameră încălzită. Tocmai de aceea, ar trebui să te gândești cum să izolezi mai bine mansarda pentru a evita să pierzi căldura din casă și să diminuezi costurile facturii la electricitate.

4. Alege electrocasnice din clasa A

Atunci când cumperi noi electrocasnice, asigură-te că acestea consumă puțină energie electrică. De regulă, produsele care consumă puțin curent sunt cele din clasa A. Prin urmare, toate electrocasnicele pe care le folosești des, cum ar fi mașina de spălat, frigiderul, cuptorul electric, etc.

5. Folosește mai puțină apă caldă

Atunci când alegi programul de clătire al rufelor la mașina de spălat este indicat să folosești apă rece. De regulă motorul mașinii de spălat consumă foarte multă energie atunci când încălzește apa pentru rufe.

6. Stander de rufe în loc de uscător

În locul unui uscător electric pentru rufe alege să usuci rufele afară la soare, agățându-le pe sârmă sau pe un stander. Astfel, vei economisi mai mult curent electric.

7. Curăță rezistența electrică a frigiderului

Pentru a facilita funcționarea eficientă a frigiderului, este indicat ca rezistența acestuia, poziționată în spate, să fie frecvent curățată de praf. Puteți folosi o perie pentru praf cu cap reglabil pentru a vă asigura că încape în spațiile strâmte.

8. Acoperă aerul condiționat

Chiar dacă nu îl folosești pe timpul iernii, prin aerul tău condiționat continuă să intre aer rece de afară și atunci când nu e pornit. Este indicat să îl acoperi cu o husă pe timpul iernii pentru a preveni aerul rece să intre în casă, determinându-te astfel să consumi mai multă energie electrică pentru încălzire.

Un produs de igienă cade pradă scumpirilor din cauza războiului din Ucraina. Iată pentru ce vom plăti mai mult... ANPC vrea să interzică etichetele de tip semafor. Care e motivul pentru care de luna viitoare nu vom mai vedea eticheta ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x