Antena Căutare

Cele mai tari „perle”, după Bacalaureat 2023. Ce au scris elevii la examenul de maturitate de la Limba română

Elevii de clasa a 12-a au scăpat de emoții, pentru că au susținut examenul de Bacalaureat, primind și primele rezultate. Însă, ca în fiecare an, corectura profesorilor s-a lăsat și cu descoperirea mai multor „perle”. Iată în rândurile de mai jos câteva dintre cele mai tari!

Cele mai tari „perle”, după Bacalaureat 2023. Ce au scris elevii la examenul de maturitate de la Limba română Galerie
Cele mai tari „perle”, după Bacalaureat 2023. Ce au scris elevii la examenul de maturitate de la Limba română | Shutterstock

Absolvenții de liceu au aflat notele inițiale la examenul de maturitate în cursul zilei de 3 iulie 2023. Pentru cei care notele nu au fost unele mulțumitoare, au avut ocazia ca, în aceeași zi, să depună contestații, urmând ca rezultatele finale să le afle vineri, 7 iulie.

Însă, până atunci, vă prezentăm în rândurile de mai jos câteva dintre cele mai amuzante „perle”, după Bacalaureat 2023!

Citește și: Cele mai amuzante „perle”, după Evaluarea Națională 2023. Ce au putut scrie elevii în lucrări

Ce gafe au făcut elevii de clasa a 12-a la proba de la Limba română

Cu toate că elevii de clasa a 12-a s-au pregătit din greu pentru examenul de maturitate din acest an, unii dintre ei au dovedit că dispun și de foarte multă imaginație. Astfel, pe foaia lor de examen s-au strecurat mai multe gafe sau „perle” memorabile, adaptate la contextele actuale.

Profesorii care au corectat lucrările au dat peste cele mai inventive răspunsuri. Mai exact, unii dintre elevi au încercat să fie filosofi, considerând că un răspuns formulat în mod inteligent le va aduce nota cea mare:

„Educaţia îl scoate pe individ din starea de natură şi îl introduce în starea de cultură.”, a scris un candidat la examenul de Bacalaureat 2023, citat de o publicație online de știri.

Între timp, alți elevi de clasa a 12-a au inventat cuvinte noi sau le-au folosit într-un sens greșit:

„Naratorul este <<omnifient>> impresionat”/„Relaţia este <<cofensivă>>”, au fost alte răspunsuri date de elevii de clasa a 12-a la examenul de maturitate și citate de sursa menționată mai sus.

Gafele au continuat, întrucât unii elevi au dat dovadă că nu s-au pregătit aproape deloc pentru proba la Limba română, venind la examenul de Bacalaureat doar cu prezența:

„Ştefan <<Gheorghiade>> este un om deştept şi mândru, dar foarte gelos şi, convins că soţia lui îl înşeală peste tot, o caută prin tot oraşul s-o descopere infidelă.”

Între timp, nici genul liric nu a fost punctul forte al liceenilor de clasa a 12-a, aceștia făcând și mai multe încurcături: „O poezie de tip triftong.”/„Mijloacele artistice fiind de tip natură.”.

Citește și: Ce subiecte au picat la BAC la Română 2023. Subiectele de la profil Real și Uman la Limba și Literatura Română

Ce „perle” au scris elevii de clasa a 12-a la simularea de Bacalaureat de la Limba Română 2023

Se pare că nici proba de simulare din această primăvară nu a fost una lipsită de gafe și „perle”. De exemplu, un elev de clasa a 12-a l-a comparat pe Andrew Tate cu personajul Harap-Alb din basmul lui Ion Creangă.

Astfel, în lucrarea sa, tânărul a scris că personajul fictiv este „mai șmecher” decât milionarul doar că „nu avea bolid pe vremea aia”:

„Harap-Alb era mai șmecher decât Andrew Tate, doar că nu avea bolid pe vremea aia.”, a scris un elev la simularea de la Bacalaureat 2023, citat de cancan.ro.

„Harap-Alb este încrezător, salvator, puternic, făcea față la toate încercările, probele <<nasoale>>, dar era viteaz și prietenos.”/„Harap-Alb era fiu de împărat, acesta fiind trimis de tatăl lui să se însoare. De aia era normal să caute o prințesă frumoasă și deșteaptă, chiar dacă era săracă.”, a mai scris un alt elev la simularea de Bacalaureat din primăvara 2023, citat de sursa menționată mai sus.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x