Antena Căutare

Ce subiecte au picat la BAC la Română 2023. Subiectele de la profil Real și Uman la Limba și Literatura Română

Astăzi elevii au susținut proba scrisă la BAC 2023, la Română. Peste 130.500 de absolvenţi s-au prezentat în sălile de examen pentru a susține prima probă scrisă. Vezi în articolul a1.ro ce a picat la BAC la Română astăzi, profil Real (Științe ale Naturii, Matematică-Informatică) și Uman (Științe Sociale, Filologie).

imagine cu elevi care au sustinut bacul la romana si se uita ce subiecte au primit 2023 Galerie
BAC 2023. Absolvenții de liceu au început proba scrisă la Limba română. | Hepta.ro

UPDATE: Au fost afișate subiectele de la profilul Real. Vezi mai jos în articol!

Proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 a început astăzi pentru elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Ce subiecte au picat luni, 26 iunie 2023, la bacalaureat la Limba și Literatura Română.

VEZI pe a1.ro ce subiecte au picat la BAC Română 2023, la profil real și uman. Elevii au susținut astăzi prima probă scrisă din examenul maturității la Limba și literatura română și au speranța să îndeplinească toate condițiile promovării bacului.

Citește și: Rugăciuni pentru reușita la examen. Cele mai puternice rugăciuni rostite de elevi și părinți

Ce subiecte au picat la bacalaureat la Limba și literatura română, astăzi, 26 iunie 2023. Află ce subiecte au avut cei de la profil Real și Uman

Accesul candidaților în săli a fost permis de la ora 7:30 și până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației. Reamintim că probele examenului de BAC, cele orale, au fost amânate cu două zile din cauza greveii profesorilor. Din nefericire, în acest an peste 32 mii de tineri care făceau clasa a XII-a în anul școlar 2023 nu s-au înscris la Bacalaureat 2023, potrivit EduPedu.ro.

Cei care s-au înscrisă se află în aceste momente în sălile e examen și susțin proba la Limba și literatura română. Conform regulilor, până la îndeplinirea celor 3 ore de examen, trebuie să rămână în sală 3 elevi, aceștia nu au voie să părăsească sala până ce cele 180 de minute nu s-au scurs. VEZI pe a1.ro ce subiecte au picat la BAC Română 2023, la profil real și uman.

Citește și: Zodiile care au noroc la BAC 2023. Nativii Berbec se află în fruntea listei

Subiecte BAC Română 2023. Ce subiecte au primit elevii de la profil Real, Științe ale Naturii și Matematică - Informatică

SUBIECTE FILIERA TEHNOLOGICĂ ȘI PROFILUL REAL - ȘTIINȚE ALE NATURII ȘI MATEMATICA-INFORMATICĂ

Subiectul I - Un fragment din „Ion Creangă, viața și opera”, de George Călinescu. Să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze dacă oamenii trebuie sau nu să exprime recunoștință față de școlile în care au fost formați raportându-se la informațiile din text, și la experiența personală sau culturală.

Pe baza acestui text, candidații au rezolvat mai multe exerciții:

  • „Indică sensul secvenței „cu bună seamă”.
  • Menționează două dintre sursele de venit ale lui Ion Creangă, utilizând informația din textul dat.
  • Precizează o posibilă semnificație a curcubeului pentru Ion Creangă, justificându-ți răspunsul cu o secvență semnificativă din textul dat.
  • Explică un motiv pentru care Ion Creangă călătorește la Târgu Neamț.”
  • Precizează o trăsătură morală a lui Ion Creangă, așa cum reiese din textul dat.”

Subiectul II - De comentat în minimum 50 de cuvinte poezia „A mele visuri…, de Alexandru Vlahuță” - "A mele visuri… A mele visuri risipite, Ce-mi umplu inima de jale, Le văd în frunzele pălite Şi-n pustiirea de pe vale. De-a pururi sta-vor troienite, Sub vremea ce s-aşterne-n pale, A mele visuri risipite, Ce-mi umplu inima de jale! Copac, când zile fericite Îţi vor întoarce iar din cale Podoaba ramurilor tale, În noapte-or sta mai adâncite A mele visuri risipite!"

Subiectul III - Să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularități ale unui text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. Adică au avut la alegere Caracterizarea de personaj din Ion sau Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război.

Subiecte BAC Română 2023. BAREM DE CORECTARE

Când se afișează notele de la BAC Limba și literatura română 2023

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 3 iulie 2023 - Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00, în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 7 iulie.

Calendarul examenului BAC 2023, sesiunea iunie-iulie 2023

  • 26 iunie 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 29 iunie 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor

  • 3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 4 – 6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor
  • 7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale

Citește și: Un elev român de nota 10 a făcut zilnic naveta 40 km ca să ajungă la școală. Povestea adolescentului care a impresionat internetul

(P) Ghidul complet pentru cumpărăturile online de flori... Un bărbat și-a făcut o operație de „mărire de picioare” pentru că fosta iubită nu-l mai plăcea. Cât a costat și cum arat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x