Antena Căutare

Agentia Fitch ar putea retrograda ratingul "BBB" al Rusiei

Agentia de evaluare financiara Fitch a avertizat, luni, ca ar putea retrograda ratingul "BBB" al Rusiei, daca autoritatile nu vor reusi sa disciplineze politica bugetara, conform Mediafax.

"Dupa victoria anticipata a lui Vladimir Putin in alegerile prezidentiale de duminica, Fitch Ratings monitorizeaza indeaproape cat de rapid va actiona guvernul pentru a reforma economia si a accelera consolidarea fiscala", se arata intr-un comunicat al agentiei, citata de RIA Novosti.

Potrivit Fitch, cresterea rapida a cheltuielilor a marit deja deficitul bugetar la 10% din PIB, daca sunt excluse contributia petrolului si gazelor.

Incapacitatea de a reduce deficit de 4,7% din PIB, nivelul anterior crizei financiare mondiale, este unul dintre factorii care exercita presiuni asupra ratingului Rusiei.

FMI avertizeaza din nou: "Pericolul nu a fost depasit. Este nevoie de o strategie de crestere"... CFR isi inchiriaza angajatii si liniile de cale ferata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x