Antena Căutare

Banca Elvetiei nu vrea un franc mai mare: Rezervele valutare, la un nivel record

Rezervele valutare ale Bancii Elvetiei au ajuns la nivelul record de 406,5 miliarde franci elvetieni (419,55 miliarde dolari) in iulie, cu 41,4 miliarde franci mai mult fata de iunie, in urma incercarilor de a opri aprecierea monedei nationale, considerata printre cele mai sigure active din lume.

Un reprezentant al Bancii Elvetiei a afirmat ca majorarea rezervelor cu 41,4 miliarde de franci a fost cauzata de interventiile institutiei pentru a impiedica o apreciere a francului.

Banca a impus in septembrie un plafon de 1,2 franci pe euro, dupa ce cele doua monede s-au apropiat de paritate, cu efect negativ asupra economiei. Dar rezervele tot mai mari de euro, rezultate din apararea cursului, ridica semne de intrebare referitor la ce va face Banca Elvetiei cu sumele uriase in euro, in contextul orientarii investitorilor catre active mai putin vulenrabile la risc.

Banca a diversificat constant o parte a rezervelor in euro catre alte monede, dar a pastrat un procentaj mai ridicat decat asteptarile in ultima perioada. Astfel, potrivit institutiei, euro avea la sfarsitul lunii iunie o pondere de 60% in rezervele valutare, fata de 51% in martie.

Leul se apreciaza. Cursul pentru euro a scazut la 4,5378 lei/euro... Delegatia FMI va discuta astazi cu premierul Ponta si cu reprezentantii Bancii Mondiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x