Antena Căutare

BCE: Daca Grecia intra in incapacitate de plata se declanseaza haosul

Yves Mersch, membru in Consiliul Guvernator al Bancii Centrale Europene, a declarat ca intrarea Greciei in incapacitate de plata pe datoria de stat ar declansa haosul.


Mersch a criticat modul in care liderii europeni au luat decizii in privinta crizei datoriilor de stat. "Sunt prea multe interese divergente. Nu creeaza un mediu foarte favorabil luarii de decizii", a aratat oficialul intr-o intalnire cu presa la reuniunea anuala a Bancii pentru Reglementare Internationala, de la Basel.

Grecia a luat in luna mai a anului trecut un imprumut de urgenta de 110 miliarde euro de la Uniunea Europeana si FMI si are nevoie acum de un nou ajutor de marime similara, pentru a se finanta pana in 2014. Premierul George Papandreou a promis, joi, la summit-ul liderilor UE, un program de austeritate pe cinci ani in valoare de 78 miliarde euro, care cuprinde cresteri de taxe si reduceri ale cheltuielilor publice.

sursa:Jurnalul

foto: bilanz.ch

ANAF ar putea cere teatrelor contributii pentru angajatii platiti cu drepturi de autor... Termoelectrica va concedia 300 de angajati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x