Antena Căutare

BERD a vandut toate actiunile pe care le detinea la BRD pentru 107 mil. €

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a vandut miercuri participatia de 5% pe care o detinea la BRD, prin tranzactii speciale de 454,7 milioane lei (107,3 milioane euro).

Cele 34,84 milioane de titluri au fost cedate prin opt tranzactii speciale, in jurul orei 16:00, la un pret de 13,05 lei, cu 5,4% sub referinta. Transferurile au fost intermediate de KBC Securities.

BERD a confirmat, intr-un comunicat, ca a vandut participatia la BRD, detinuta din noiembrie 1999.

"Intrarea in actionariatul BRD a facut parte din efortul de a intari institutia de credit recent privatizata si de a ajuta la dezvoltarea acesteia alaturi de Societe Generale, care in luna martie 1999 a cumparat o participati de 51% din capitalul bancii", noteaza BERD.

Pe piata principala, titlurile bancii au incheiat sedinta bursiera de miercuri la 14 lei, pret in crestere cu 1,45% comparativ cu ziua precedenta, si au avut un rulaj de 1,5 milioane lei.

"Iesirea din actionariatul BRD-Groupe Societe Generale are loc in contextul in care atractivitatea Romaniei pentru investitorii institutionali a crescut. Suntem mandri ca am contribuit la transformarea BRD-Groupe Societe Generale in institutia financiara puternica, atractiva si de succes din prezent", a spus, in comunicat, Nick Tesseyman, director operational pentru institutii financiare in cadrul BERD.

El a afirmat ca institutia financiara internationala va continua colaborarea cu BRD.

Potrivit celor mai recente raportari, un pachet de actiuni reprezentand 59,36% din capital este detinut de Société Générale Paris. Printre cei mai mari actionari ai BRD se numara si cele cinci SIF-uri, care detin impreuna 22,52% din actiunile BRD.

BERD a castigat de sase ori mai mult decat a platit in 1999 pe pachetul de aproape 5% din actiunile BRD, cand a platit statului roman 20,8 milioane de dolari.

Sursa: Jurnalul National

Elena Udrea, verificata de Curtea de Conturi... 60% din companii nu au depus declaratia unica. Urmeaza amenzile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x