Antena Căutare

Bogdan Dragoi: "Romania va iesi la extern si in semestrul doi. Mai avem nevoie de 750 de milioane de euro"

Romania va emite obligatiuni pe pietele externe si in a doua parte a anului, pentru a completa programul de imprumuturi din exterior de 2,5 miliarde euro stabilit pentru 2012, a declarat ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.

"Este posibila o noua emisiune de obligatiuni pe pietele externe, pentru a ne indeplini programul anuntat de 2,5 miliarde euro. Aceasta operatiune va fi programata pentru a doua parte a anului", a afirmat Dragoi.

Acesta a adaugat ca se va decide atunci daca emisiunea va fi in euro sau dolari, in functie de randamentele disponibile si conditiile de piata din momentul lansarii.

Romania a realizat doua emisiuni in dolari de la inceputul acestui an, prin care a vandut obligatiuni in valoare cumulata de 2,25 miliarde de dolari, echivalentul a aproape 1,7 miliarde de euro. Pentru a se incadra in programul anuntat, MFP ar trebui sa mai vanda obligatiuni de circa un miliard de dolari sau 750 milioane de euro.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

"Martisor" de 225.000 lei, la SNLO... Rezerva BNR a crescut cu 1,4 miliarde de euro in februarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x