Antena Căutare

Compania care va exploata aurul de la Rosia Montana a castigat peste 300 de milioane de dolari, gratie presedintelui Basescu

Compania canadiana Gabriel Resources a castigat peste 300 de milioane de dolari, ca valoare, in ultimele zile. Informatia a fost facuta public in cadrul emisiunii "Exces de Putere", emisiune realizata de Oana Stancu si Adrian Ursu.



Jurnalistul Adrian Mirsanu a declarat, in cadrul emisiunii "Exces de Putere" ca, de fapt, este vorba despre o crestere a valorii companiei Gabriel Resources cu 300 de milioane de dolari.

Mirsanu a aratat ca actiunile firmei, dupa declaratiile de sustinere ale presedintelui Traian Basescu, au crescut cu un maxim de 300 de milioane de dolari.

In 2010, Gabriel Resources a avut pierderi de 22,7 milioane dolari canadieni (16,9 milioane euro) cauzate de un rezultat negativ de 15,9 milioane dolari canadieni (11,8 milioane euro) din evolutia cursului de schimb si a anuntat ca proiectul Rosia Montana ar putea produce aur din 2014., conform fin.ro.

Compania canadiana detine 80,4% din capitalul social al Rosia Montana, Gold Corporation (RMGC), care dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, in timp ce statul roman detine 19,3%, prin Min-vest Deva.

Citeste si Antena3

Foto: romania-insider.com

Las Vegas, in pragul falimentului. Capitala mondiala a jocurilor de noroc a pierdut pariul cu criza... VIDEO! Las Vegas, in pragul falimentului. "Orasul luminilor" de odinioara este lider de somaj in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x