Antena Căutare

Cum să construiești sau să renovezi o locuință cu un buget redus

Fiecare persoană cu un buget redus poate construi o casă sau își poate renova locuința.

Fiecare persoană cu un buget redus poate construi o casă sau își poate renova locuința.

Atunci când vrei să construiești o casă, un garaj sau o anexă, ți‐e teamă să pui costurile pe hârtie, deoarece ești sigur că vor fi mai mari decât te‐ai aștepta. Situația este similară și în cazul unei renovări de amploare. Cu toate acestea, lucrurile ar putea fi mai simple decât crezi.

Iată ce ar trebui să faci dacă dorești să‐ți transformi casa într‐o locuință de vis, iar banii sunt, în prezent, o problemă pentru tine:

1. Acordă o mare atenție locului de unde cumperi materialele de construcții

Principala modalitate prin care poți economisi sume importante de bani ține de locul de unde alegi să cumperi materialele de construcții. În timp ce unele magazine pun la vânzare produse la prețuri astronomice din cauza brandurilor pe care le afișează în showroomuri, alte magazine precum cel de aici se axează mai mult pe comerțul online, livrează produsele la domiciliu și practică prețuri foarte accesibile.

2. Estimează costurile înainte de a lua decizii importante

Înainte de a achiziționa materialele și de a‐ți transforma locuința într‐un șantier, estimează costurile aproximative ale lucrărilor. Acest lucru te va ajuta să iei decizii importante cu privire la amploarea activității și să iei cele mai bune hotărâri pentru a nu depăși bugetul pe care îl ai la dispoziție.

3. Atenție la prețurile terenurilor

Prețul accesibil al unui lot de casă te‐ar putea păcăli, deoarece costurile de construcție ale locuinței vor crește dacă trebuie să sapi într‐o zonă stâncoasă, dacă trebuie să tai anumiți copaci, dacă terenul este mlăștinos și dacă racordarea la sistemul de canalizare și de electricitate te‐ar costa o avere. Cele mai bune investiții sunt cele în terenuri aflate în zone dezvoltate, la periferia orașelor, unde ai acces rapid la electricitate, gaz și apă curentă.

4. Alege formele simple

O casă al cărei design conține multe zone rotunde, triunghiuri, forme trapezoidale și alte astfel de structuri complexe va costa mai mult în perioada de construcție decât o casă cu forme simple, cubice.

5. Nu construi o casă mai mare decât ai nevoie

Nu construi o locuință mai mare decât ai nevoie cu adevărat, deoarece aceasta va fi mai scumpă în perioada de construcție, iar costurile ulterioare de întreținere și încălzire vor fi foarte ridicate. Spre exemplu, dacă familia ta numără patru persoane (doi adulți și doi copii), o casă cu un living și trei
dormitoare va fi mai mult decât suficientă. Dacă bugetul nu îți permite asta, ai putea transfoma livingul în dormitor pe timp de noapte și n‐ai mai avea nevoie decât de două dormitoare,câte unul pentru fiecare copil.

6. Construiește în înălțime

Cele mai ieftine case de construit sunt cele compacte. Decât să construiești o casă cu un singur etaj, întinsă pe o suprafață mare, construiește o casă de tip P+1, care ocupă o suprafață de teren mai mică.

Suprafața utilă totală va fi aceeași, însă acoperișul va fi mai mic, ventilația și încălzirea vor avea costuri reduse, iar curtea va fi mai mare.

7. Investește în calitate

Alege întotdeauna calitatea în detrimentul cantității, mai ales în cazul obiectelor și materialelor pe care nu le vei putea înlocui mai târziu. În timp ce o ușă poate fi schimbată oricând, lucrurile sunt diferite în cazul instalației electrice, a cărei înlocuire necesită spargerea pereților și o nouă „campanie” de zugrăvire.

Foto: Flickr/Creative Commons

ANAF-ul a pus ochii pe maneliști. Adi Minune riscă să rămână fără avere!... ATENTIE! Asta e cea mai nouă metodă prin care ești furat la BANCOMAT!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x