Antena Căutare

Deficitul Spaniei ar putea depasi 8%

Deficitul public al Spaniei ar putea fi mai mare de 8% din produsul intern brut (PIB) estimat de noul guvern, a anuntat luni ministrul Economiei, Luis de Guindos.

Autoritatile au tintit initial un deficit de 6% din PIB, dar nou-alesii conservatori au anuntat vineri ca deficitul va fi de 8%.

"Trebuie sa vedem, dar este posibil sa fi trecut de borna de 8 procente, desi asteptam sa nu fie cu mult", a anuntat Luis de Guindos intr-un interviu la Cadena Ser radio, primul de la preluarea mandatului sau.

Anuntul de vineri a reaprins temerile legate de nevoile de finantare ale statelor indatorate din zona euro si pun in conti¬nuare presiune pe moneda unica, care a atins minimul ultimilor 10 ani fata de yenul japonez.

Guidos a mai spus ca economia iberica ar putea fi pe minus in primul trimestru din 2012 dupa ce s-a contractat si in precedentele trei luni.

Autoritatile au mai anuntat majorari suplimentare de taxe in valoare de 6 miliarde de euro pe an si reduceri de cheltuieli de 8, 9 miliarde de euro, in tentativa de a reduce deficitul cu un punct procentual pe termen scurt.

Sursa: Jurnalul

Foto: hispanicallyspeakingnews.com

Numarul somerilor din Spania a atins un nivel record la finele anului trecut, de 4,42 milioane persoane... CEBR: Grecia si Italia vor parasi in acest an zona euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x