Antena Căutare

Dosarul evaziunii de 40 mil. €/an: Senatorul PSD Cezar Magureanu are interdictie sa iasa din Romania

Senatorul PSD de Giurgiu Cezar Magureanu a fost astazi la sediul DIICOT Bucuresti! Nu de placere, ci de nevoie. Magureanu a raspuns citatiei procurorilor chiar de ziua lui si a primit drept "cadou" o punere sub invinuire si o interdictie de a parasi Romania timp de o luna. Cezar Magureanu a spus, la iesirea din sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), unde a stat peste o ora, ca nu a dat o declaratie in fata procurorilor si ca va reveni in acest sens "saptamana viitoare". Intrebat cum comenteaza acuzatiile care i se aduc, precum si arestarea ginerelui sau, Magureanu a raspuns: "Este treaba ginerelui meu ce face". Senatorul a adaugat ca nu ii este teama de nimic, pentru ca el nu are nicio legatura cu acuzatiile din dosarul de evaziune fiscala.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus la data de 23 iulie 2012, inceperea urmaririi penale fata de invinuitul Cezar Mircea Magureanu, senator in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat, fapta prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003. La data de 26 iulie, invinuitului i-a fost adusa la cunostinta invinuirea", se arata intr-un comunicat al DIICOT. Joi, "raportat la materialul probator administrat in cauza pana la aceasta data, in temeiul art. 145/1 rap. la art. 145 Cpp", fata de senatorul Magureanu s-a instituit masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile, precizeaza sursa citata.

Senatorul Magureanu a fost pus sub acuzare intr-un dosar fara precedent privind fraudarea statului roman cu 40 de milioane de euro anual, incepand din 2010. In acest dosar, ginerele parlamentarului, Adrian Sorin Gazdac, a fost arestat preventiv, alaturi de Octavian Grecu, cunoscut in lumea interlopa drep "Butoane". De asemenea, in dosar au fost arestate pana acum 39 de persoane, din cele o suta cercetate.

Potrivit DIICOT, senatorul de Giurgiu Cezar Magureanu, fiica si ginerele sau sunt implicati intr-o retea de evazionisti, alaturi de Octavian Grecu, zis Butoane, de sefi din ANAF, de comisari ai Garzii Financiare Centrale si din Giurgiu si ai Directiei Finantelor Publice Giurgiu. Astfel, conform procurorilor, in perioada 2010 - 2012, gruparea infractionala a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex. Activitatea grupului infractional a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar

Dosarul evaziunii de 40 mil. €/an: 39 de arestari si 30 de masini de lux confiscate... Seceta si cursul leului scumpesc painea cu 20% de la 1 august...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x