Antena Căutare

FMI cere liberalizarea preturilor la gaze si energie electrica

Pretul gazelor creste pentru firme, ceea ce va duce la scumpiri in lant. Anuntul a fost facut de ministrul Economiei, Ion Ariton, dupa intalnirea cu delegatia FMI. Ministrul a vorbit despre liberalizare, dar asta in traducere inseamna chiar scumpire.

"Ne solicita reverificarea preturilor. (...) Preturile sa fie liberalizate, si in cursul acestui an sa ne prezentam cu o noua forma de calcul, ca sunt probleme", a declarat Ariton dupa discutii de aproape doua ore cu reprezentantii FMI.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), institutie care are rolul de a stabili preturile la energie si gaze, a anuntat in 2010 ca va comanda un studiu referitor la impactul renuntarii la preturile reglementate ale gazelor si electricitatii.

ANRE obliga aproape toti producatorii de electricitate din Romania sa aloce o parte a productiei pentru consumul populatiei, la preturi stabilite de Autoritate. In acelasi timp, gazele produse de OMV Petrom (SNP) si Romgaz Medias, au preturi de productie stabilite de ANRE.

O misiune FMI - CE se afla la Bucuresti in aceste zile pentru a saptea evaluare a acordului stand-by. Va fi analizata indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010. De asemenea, vor fi negociate conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va incheia in data de 8 februarie.

Sursa: Antena3

Leul se depreciaza iar in fata euro... Romania, pe locul al 6-lea intre cele mai mici rate de neangajare. Somaj de 7,3% in trimestrul al treilea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x