Antena Căutare

Jumătate din tranzacțiile imobiliare din România depind în continuare de Prima Casă

În 2014, ponderea în PIB a fost de 10%. Previziunile de creștere economică pentru 2017 variază între 3,4-3,7%, dar economia încă are nevoie de sprijin, inclusiv prin susținerea sectorului imobiliar.

Programul Prima Casă rămâne principalul motor al pieței imobiliare care, la rândul ei, continuă să aibă o pondere importantă în produsul intern brut, de 9%.

În 2014, ponderea în PIB a fost de 10%. Previziunile de creștere economică pentru 2017 variază între 3,4-3,7%, dar economia încă are nevoie de sprijin, inclusiv prin susținerea sectorului imobiliar.

Deficitul bugetar ar putea trece de 3% în 2017, în vreme ce reformele rămân modeste. Prima Casă rămâne un sprijin real pentru economie.

Prima Casă atrage după sine dezvoltarea tuturor segmentelor pentru că dezvoltatorii imobiliari își proiectează afacerile și noile ansambluri rezidențiale în jurul acestui program de vreme ce peste jumătate din tranzacțiile de pe piața imobiliară au loc prin Prima Casă.

“Tranzacțiile prin Prima Casă reprezintă aproximativ 50% din tranzacțiile companiei Premium. Acest program ajută în continuare dezvoltatorii, clienții și băncile.”, a adăugat Marius Nicola, director general al companiei Premium – Conlux Development.

Programul Prima Casă a fost Lansat în anul 2009 pentru a susține piața imobiliară în plină criză financiar-economică. În tot acest timp a contribuit masiv la dezvoltarea de noi ansambluri rezidențiale. Până în octombrie 2016, prin Prima Casă au fost acordate garanții de aproximativ 34 miliarde lei.

Găsește-ți locuința de vis pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri gratuite din domeniul imobiliar.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x