Antena Căutare

La abonament, 1000 de minute pe mobil sunt de 2-3 ori mai scumpe decat pe cartela

Concurenta pe prepaid a facut ca numarul de minute incluse sa se dubleze in ultimul an. Acum ofertele operatorilor care contin astfel de extraoptiuni pornesc de la 4 euro.

La inceputul lunii martie din 2006, Cosmote scotea pe piata extraoptiunea de 2.000 de minute lunare in retea. Au urmat cozi la magazinele operatorului, oamenii dand navala sa-si ia o cartela reincarcabila.

Succesul ofertei a generat la acea data o crestere semnificativa a gradului de utilizare a retelei. A urmat apoi anuntul companiei: „Datorita cere­rii fara precedent si suprasolicitarii temporare a retelei si pentru a asigura calitatea serviciilor oferite, compania Cosmote anunta ca extraoptiunea de 2.000 de minute lunare, pentru numai 3 euro pe luna, va fi disponibila pentru activare pana la data de 31 martie 2006".

Aceasta miscare a fost, in opinia specia­listilor, un punct-cheie, care a aratat jucatorilor din industrie potentialul pietei de cartele preplatite din Romania. Abia acum insa, la mai bine de patru ani de la acel moment, operatorii de tele­fonie mobila din Romania au in porto­foliu oferte de peste 1.000 de mi­nute in retea. Cosmote ramane insa sin­gurul operator care are o oferta de 2.000 de minute in retea.

Pariu castigator pentru clienti

Per ansamblu, in ceea ce priveste ofertele Orange, Vodafone si Cosmote, pe segmentul prepay, cu minute si SMS-uri in retea si minute nationale, acestea au suferit permanent schim­bari in ultimul an.

Astfel, pe segmentul cartele­lor pre­platite, in oferta Orange, 1.000 de mi­nute in retea si 60 de minute natio­nale costa 4 euro. Opera­torul percepe acest tarif permanent, nu ca in cazul extra­optiunilor, care au valabilitate doar 12 luni.

In cazul Vodafone, pentru a bene­ficia de oferta de 1.000 de minute in retea, clientul trebuie sa plateasca pen­tru inceput 5 euro. In acest tarif mai sunt incluse 60 de minute nationale, dar si 60 de SMS-uri nationale si 1.000 de SMS-uri in retea. Mai mult, la fiecare reinnoire a extraoptiunii clientul va plati mai putin cu 0,20 euro credit, pana la 3 euro credit.

Pentru cei mai vorbareti, Cosmote ofera, in schimbul a 6 euro de data asta, 1.200 de minute si SMS-uri in retea, 70 de minute nationale si inter­nationale, dar si 70 de SMS-uri natio­nale.

EXCLUSIV! Sebastian Ghita: "Eu voi conduce Realitatea TV”... Negocierile cu FMI: fiecare participant a inteles ce a vrut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x