Antena Căutare

Noi masuri de austeritate in Spania, pentru reducerea deficitului

Ministrul spaniol de Finante a afirmat ca Spania va adopta reducerile suplimentare de cheltuieli cerute de Uniunea Europeana pentru a-si reduce deficitul pana la 5,3%.

Ministrii de Finante ai statelor UE au cerut Spaniei sa reduca deficitul bugetar tintit pentru anul 2012 cu 0,5%, de la 5,8% la 5,3%.

Planul va permite relaxarea tintei de deficit in acest an, fata de obiectivul de 4,4% din PIB asumat anterior, insa mentine pentru 2013 limita de 3%.

Implementarea masurilor de austeritate pentru reducerea cheltuielilor este insa deosebit de dificila, in contextul contractiei economice si a somajului foarte ridicat din Spania.

In cazul in care nu va reusi sa atinga obiectivele impuse de UE, Spania s-ar putea confrunta cu penalitati echivalente cu 0,2% din PIB.

Foto: Intactimages / EPA

Vezi "Top 6" chirii pentru spatii de birouri din Romania! Sibiul, cel mai ieftin oras important... "Troica": Efectele austeritatii din Grecia, vizibile peste 28 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x