Antena Căutare

Patronatele cer un imprumut de 20-30 mld. de euro pentru investitii

Mediul de afaceri reaminteste Guvernului ca nu a luat masuri de relansare economica In conditiile in care in ultima vreme se vorbeste doar despre reducerea salariilor din sectorul bugetar si a pensiilor, patronatele atrag atentia ca aceste masuri sunt inutile fara un plan de relansare economica.


Uniunea Generala a Industriasilor din Romania UGIR-1903 si Confederatia Patro¬nala din Industria Romaniei (CONPIROM) au atras ieri atentia ca reducerea salariilor si a pensiilor va reprezenta un sacrificiu inutil daca nu exista si un plan de masuri pentru relansare econo¬mica. Patronatele amintite solicita angajarea unui credit de 20-30 de miliarde de euro pentru investitii, bani care sa fie sub controlul partenerilor sociali, pentru a nu fi „sifonati".

„Nimic nu merge acum in sus. Cerem angajarea unui credit de 20-30 de miliarde de euro, sub controlul partenerilor sociali, pentru a nu se sifona. Acest fond va fi folosit pentru investitii, pentru relansare economica. Nimeni nu mai vorbeste despre asta acum", a declarat ieri Marius Eugen Opran, care va reprezenta UGIR si CONPIROM in Consiliul Economic si Social (CES). In acelasi timp, presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci, a sustinut ca se vor abtine de la votarea memorandumului in varianta actuala. Patronatele au aratat ca nu se pot amesteca in reducerea salariilor bu¬ge¬tarilor si ca mediul de afaceri asteapta inca pozitia guvernului cu privire la masurile de relansare propuse. „Scrisoarea de intentie poate fi modi¬ficata, principiile nu pot fi modificate. Noi asteptam pozitia guvernului fata de propunerile noastre", a spus presedintele UGIR-1903.

citeste articolul complet pe Financiarul

Vladescu: Romania nu e destul de bogata pentru a le oferi cetatenilor viata dorita... Proiect: Guvernul dubleaza si, chiar, tripleaza impozite pe cladiri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x