Antena Căutare

Persoanele care vând sau cumpără online sunt monitorizate de Fisc!

Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) monitorizează activitatea platformelor specializate de vânzări online. Persoanele fizice care vând constant pe astfel de platforme trebuie să se înregistreze la autoritățile fiscale

Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) monitorizează activitatea platformelor specializate de vânzări online. Persoanele fizice care vând constant pe astfel de platforme trebuie să se înregistreze la autoritățile fiscale.

Totuși, vânzătorii ocazionali de pe platformele online nu datorează impozite statului pentru veniturile obținute. Excepție fac situațiile în care aceștia intenționează să desfășoare această activitate în mod „regulat şi continuu”, cu scopul de a obține venituri. În acest caz, mai au obligația de a depune declarația pe venit şi să achite impozite şi contribuţii, potrivit specialiștilor în taxe de la EY Romania, citați într-un articol wall-street.ro, disponibil aici.

„Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) monitorizează activitatea de comerţ electronic a magazinelor online şi a platformelor specializate de vânzări. De asemenea, inspectorii DGAF investighează activitatea utilizatorilor care desfăşoară activităţi comerciale fără a respecta prevederile legale privind înregistrarea la Registrul Comerţului şi la autoritatea fiscală competentă, precum şi cele referitoare la declararea veniturilor realizate, în vederea plăţii obligaţiilor fiscale aferente”, a răspuns ANAF solicitării.

Află cum poți fi urmărit de Fisc fără să știi.

Președintele Iohannis a promulgat legea privind indemnizația pentru mame... Bucureștiul, mai performant economic decât Madridul, Berlinul sau Budapesta. Ce se întâmplă în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x