Antena Căutare

Politele Casco au scazut cu 24%

La finalul trimestrului III, asigu­ra­torii din cadrul UNSAR, asociatie profesionala care acopera 95% din piata locala, au inregistrat un volum de prime subcrise mai mic cu 5,7% comparativ cu rezultatul din perioada similara a anului trecut. Cea mai afectata clasa de asigurari, potrivit aces­tora, este cea aferenta politelor Casco.

Cele 23 de companii membre ale Uniu­nii Nationale a Societatilor de Asi­gurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) au realizat, in primele noua luni, un volum de prime brute subscrise de 5,9 miliarde de lei, in scadere cu 5,7% fata de rezultatele inregistrate in inter­valul ianuarie-septembrie 2009.

Pe segmentul asigurarilor generale, pri­mele au scazut cu 7,5%, la 4,9 miliarde de lei, in timp ce veniturile din polite de viata au crescut cu peste 4% comparativ cu intervalul ianuarie-septembrie 2009, la peste un miliard de lei.

Aceasta evolutie a fost sustinuta de avansul cu 43% inregistrat pe clasa asigu­rarilor de viata si anuitatilor legate de fonduri de investitii. Cea mai afectata cla­sa de asigurari, potrivit raportarilor mem­brilor UNSAR, este cea aferenta poli­telor Casco, unde subscrierile au scazut cu aproape 24%, la 1,9 miliarde de lei", arata UNSAR.

De altfel, rezultatele inre­gistrate pe clasa de asigurari Casco sunt cauzate de declinul industriei de lea­sing, precum si de segmentul credi­telor pentru achizitionarea de autotu­risme.

O imagine din ce in ce mai sumbra

Directorul general al Uniunii, Flo­ren­­tina Almajanu, a precizat ieri ca as­i­gu­rarile CASCO si RCA au adus aproape 80% din subscrierile segmentului de asi­gurari generale.

„Subscrierile com­pa­nii­lor de asigurari generale sunt de­pen­dente de aceste tipuri de asi­gurari, ceea ce a condus la o schimbare a strategiilor de vanzare si de subscriere, mai ales in con­ditiile in care volumul des­pagu­biri­lor platite este in crestere. Pe segmentul Cas­co, de exemplu, nivelul daunelor pla­tite a fost aproape egal cu cel al primelor subscrise. Iar daca adau­gam si rezervele constituite pentru dau­ne avizate si neavizate, atunci imaginea acestui segment de piata este din ce in ce mai sumbra", a aratat Florentina Almajanu.

Tot articolul, in Financiarul

Noua Lege a salarizarii: Sporurile, maximum 30% din venitul de baza... Dotati cu masini de lux: Criza ocoleste ministerele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x