Antena Căutare

Previziuni: Anul viitor, cursul de schimb se va mentine in intervalul 4,1-4,3 lei/euro. Dobanda cheie, 6%

Analistii bancari se asteapta ca la finalul lui 2011 BNR sa decida o reducere a dobanzii de politica monetara, pana la 6%, tinand cont de proiectia inflatiei, de 3,4% Totodata, sunt sanse ca nivelul ratei rezervelor minime obligatorii in valuta sa scada in Semestrul I.

La mai putin de o luna si jumatate pana la sfarsitul acestui an, prognozele analistilor bancari plaseaza cursul de schimb mediu la jumatatea lui 2011 in intervalul 4,1-4,3 lei/euro.

Economistul-sef al BCR, Lucian Anghel, esti­mea­za ca anul viitor vom avea un nivel al cursului valutar similar cu cel din ultimii doi ani, plasandu-se astfel in intervalul de 4,1-4,3 lei/euro.

Nu vedem o depreciere a monedei nationale si exista sanse ca la finele anului 2011 sa avem o dobanda de politica monetara de 6%", a spus Lucian Anghel la confe­rin­ta Romanian Finance Symposium.

La randul lor, reprezentantii Raiffeisen Bank prognozeaza, pentru jumatatea anului viitor, un curs de schimb mediu situat la 4,3 lei/euro. De ase­me­nea, economistul-sef al bancii, Ionut Dumitru, arata ca este posibil ca BNR sa mentina dobanda de politica monetara, de 6,25%, si in ultima parte a lui 2011.

Tind sa cred ca, atat timp cat nu se depreciaza cur­sul, dobanzile din piata vor sta foar­te jos. Lichiditatea va ramane mare", explica Ionut Dumitru.

Economistul-sef al BRD SocGen, Florian Libo­cor, sustine ca mai devreme de jumatatea anului viitor nu vom vedea miscari majore ale dobanzilor-cheie si estimeaza ca la mijlocul lui 2011 cur­sul ar putea depasi 4,2 lei/euro.

Seful Departamentului de cercetare al Volksbank, Melania Hancila, sustine ca in iunie 2011 nivelul cursului va fi de 4,2-4,3 lei/euro.

Sursa: Financiarul

Politica Agricola Comuna: Plati directe in agricultura, doar pentru cine merita... Ministrul Agriculturii vrea frunza lui Udrea pe fiecare produs agro-alimentar romanesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x