Antena Căutare

Privatizarea Oltchim: Seful OPSPI a demisionat si i-a facut plangere penala lui Dan Diaconescu

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, i-a facut plangere penala lui Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea, pentru inselaciune, si si-a inaintat demisia.

Privatizarea Oltchim: Seful OPSPI a demisionat si i-a facut plangere penala lui Dan Diaconescu
| intact images

Remus Vulpescu a sesizat miercuri Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului si a opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia sa a sumei de circa 200.000.000 de lei, necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim.

"Activitatea infractionala reclamata a fost savarsita prin multiple actiuni deliberate, avand drept scop dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al licitatiei organizate pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A. si a drepturilor decurgand din aceasta calitate, de catre numitul Diaconescu Cristian Dan", potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Vulpescu a anuntat ca si-a inaintat demisia si a precizat ca procedura de licitatie a fost organizata fara incalcarea dispozitiilor legale si a fost destinata sa stimuleze participarea unor investitori romani sau straini. El a adaugat ca intentia lui Dan Diaconescu de a deturna procedura de privatizare prin inselaciune publica si uz de fals, in scopul de a obtine notorietate si, eventual, in alte scopuri ce urmeaza a fi stabilite de autoritati, nu era previzibila si nu a putut fi constatata oficial inaintea zilei de luni, 01 octombrie 2012, cand activitatea infractionala a numitului Diaconescu Cristian Dan a si fost stopata.

Moody's a descoperit o "gaura" de 105 mld. euro in sistemul bancar spaniol ... Privatizarea Oltchim: Guvernul vrea sa vanda fara licitatie, prin negociere directa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x