Antena Căutare

Programul Prima Casă a schimbat piața imobiliară radical. Cele mai multe construcții aduc pe piață apartamente cu 2 camere

Apartamentele cu 2 camere au ajuns să reprezinte 30% din tot ceea ce se construiește în acest moment în România.

Apartamentele cu 2 camere au ajuns să reprezinte 30% din tot ceea ce se construiește în acest moment în România.

Se înregistrează o creștere de zece procente față de acum zece ani. Aproape o treime din noile locuințe finalizate în 2016 au două camere.

Principalul motiv este acela că apar­tamentele cu două camere oferă mai mult spaţiu decât o garsonieră, însă la un preţ suficient de mic încât să fie accesibil mai multor categorii de cumpărători.

Acum 10 ani nu exista programul Prima Casă, care a dat curaj celor interesaţi să-şi cumpere o locuinţă, impunând însă un prag de 60.000 de euro pentru a putea primi o finanţare semnificativă, de 95%, de la bancă.

În această limită, cei mai mulţi români au ales să cumpere locuinţe cu două camere. Astfel, apartamentele cu 2 camere se bucură de un real succes în acest moment, pentru că oamenii îşi doresc spa­ţiu, însă nu-şi permit să plătească prea mult pentru el.

Dacă vrei să-ți cumperi un apartament cu 2 camere, pe HomeZZ.ro găsești peste 40.000 de anunțuri din care poți alege.

3 semne că a crescut apetitul pentru piața imobiliară din România... Prețuri, încotro? Locuințele din România s-au scumpit cu 3,1% în perioada aprilie-iunie 2017!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x