Antena Căutare

Proprietarii pot fi amendati oricand pentru neasigurarea caselor

Motivul: Comunicatul MAI, de prelungire a termenului de la 15 ianuarie la 15 iulie privind politele obligatorii, nu a fost insotit de o modificare legislativa. Amenzile sunt cuprinse intre 100 si 500 de lei.

Autoritatile locale pot amenda, incepand cu 15 ianuarie 2011, in orice moment, proprietarii care nu si-au asi­gurat locuinta printr-o polita de asi­gurare obligatorie sau facultativa, desi Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a anuntat ca termenul-limita pana la care trebuie incheiata asigurarea, fara a plati penalitati, a fost decalat pana la data de 15 iulie 2011.

Romanii sunt nevoiti, incepand de la jumatatea anului trecut, sa incheie o asigurare obligatorie pentru locuinte. Aceasta costa 10 euro sau 20 de euro, in functie de tipul casei, si acopera trei riscuri - de cutremur, inundatii si alune­cari de teren - sumele asigurate fiind de 10.000 de euro, respectiv de 20.000 de euro.

Amenzile pentru neasigurarea locuintei sunt cuprinse intre 100 de lei si 500 de lei. Totodata, daca un proprie­tar are casa asigurata printr-o polita facultativa, pentru a nu fi amendat, trebuie ca asigurarea sa cuprinda cele trei riscuri enumerate mai sus.

MAI a transmis in luna decembrie a anului trecut o informare de presa prin care anunta ca termenul-limita pana la care trebuie incheiata polita obli­g­atorie a fost decalat de la 15 ianuarie la 15 iulie 2011. Acest comunicat nu are valoare juridica, pentru ca nu este sustinut de o modificare legislativa. De asemenea, foarte multi proprietari au inteles, in urma comunicatului MAI, care a aparut in presa, ca nu mai sunt obli­gati sa isi incheie o asigurare obligatorie, insa lucrurile nu stau chiar asa", a precizat directorul general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezas­trelor Naturale (PAID), Marius Bulugea.

Tot articolul, in Financiarul

Blanculescu: Preturile la combustibili nu pot fi schimbate intr-o sedinta de Guvern... Piata romaneasca de leasing s-a redus cu 14% in 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x