Antena Căutare

SPECIAL! Capusa de 7 milioane € pe sanatatea postasilor

Vezi "filmul" unui contract aranjat pentru o societate "portocalie"!

Banii pentru servicii de sanatate pot fi cheltuiti de sefii institutiilor publice dupa bunul lor plac, potrivit legislatiei achizitiilor publice.

Un astfel de exemplu ni-l da Compania Nationala Posta Romana (CNPR), care a incheiat recent un contract de peste 7 milioane de euro, pentru servicii de medicina muncii, cu o societate apartinand clientelei politice, printr-o procedura de achizitie aranjata de la un capat la altul. Medicina muncii presupune in pricipal o serie de teste prin care este urmarit efectul activitatii angajatilor asupra sanatatii lor.

Potrivit OUG 34/2006, prin care au fost reglementate achizitiile pu¬blice, fondurile publice pot fi cheltuite pentru diverse servicii, inclusiv pentru cele de medicina muncii, doar cu obligatia publicarii anunturilor de atribuire - in cel mult de 48 de ore de la momentul atribuirii.

Aceasta libertate "legala" in risipirea banului public a fost si este folosita pentru alimentarea unor afaceri personale ale celor pusi sa administreze institutii sau societati de stat. Cazul pe care vi-l prezentam astazi este unul cat se poate de edificator.

Nici macar obligatia legala de publicare a anuntului de atribuire in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) nu a fost respectata. Anul trecut, CNPR a anuntat ca asteapta pierderi de zeci de milioane de euro. In ciuda acestei realitati, bataia de joc, pe seama banilor Postei, a celor care conduc aceasta institutie in ultimii ani continua fara nici o retinere.

Tot articolul, in Jurnalul National

S-au scumpit cozonacii, ouale si carnea de miel!... Generali a achitat cea mai mare dauna din istoria asigurarilor din Romania: 55 mil. lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x