Antena Căutare

Traian Basescu, la RRA: Echipa de negociatori pentru pactul fiscal al UE as vrea sa fie condusa de Orban sau Aurescu

Traian Basescu a declarat, la Radio Romania Actualitati, ca acordul interguvernamental, in forma sa actuala, si-a schimbat numele in "Acordul de uniune economica consolidata". Intrebat cine va negocia din partea Romaniei acordul interguvernamental din cadrul UE, presedintele Basescu a raspuns ca "optiunea mea va fi ca seful echipei sa fie Leonard Orban sau domnul Aurescu.

Presedintele a mai spus ca Romania va avea o echipa de trei persoane care va participa la negocierile privind forma finala a Acordului Interguvernamental privind o Uniune Economica Consolidata. "Optiunea mea e ca seful echipei sa fie ori Leonard Orban (ministrul Afacerilor Europene - n.red.), ori Bogdan Aurescu (secretar de stat in MAE - n.red.). Echipa o va decide guvernul".


In ceea ce priveste modificarile pe care Romania va trebui sa le introduca in Constitutie, Traian Basescu a spus ca e vorba de trei prevederi:

- deficit structural de maximum 0,5% din PIB
- deficit bugetar de maximum 3% din PIB
- grad de indatorare de maximum 60% din PIB

Alte declaratii ale lui Traian Basescu:

*Parametrii bugetari vor fi alcatuiti de fiecare guvern, dar verificarea se va face de Comisia Europeana
*Nu cred ca zona euro se va putea prabusi. Romania mentine 2015 ca tinta pentru aderarea la Euro,
*Acest acord nu este un miracol. El nu rezolva fundamental toate chestiunile. Obiectivul sau e sa mentina disciplina bugetara a Statelor Membre, sa creeze orizontul de incredere in viitorul UE cu privire la gradul de indatorare.

Intact Media Group anunta finalizarea cu succes a licitatiei pentru spatiul advertorial... FOTO! Cel mai scump apartament din Manhattan, cumparat de un rus pentru 88 milioane de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x