Antena Căutare

Trump anunţă acorduri comerciale cu Japonia, fără să facă referire la posibilele tarife pentru importurile auto

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că Washingtonul a convenit acorduri comerciale cu Tokyo, care ar putea fi implementate fără aprobarea Congresului, dar nu a dat asigurări că SUA nu vor impune tarife importurilor de automobile din Japonia, transmite Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că Washingtonul a convenit acorduri comerciale cu Tokyo, care ar putea fi implementate fără aprobarea Congresului, dar nu a dat asigurări că SUA nu vor impune tarife importurilor de automobile din Japonia, transmite Reuters.

Într-o scrisoare adresată Congresului, publicată de Casa Albă, Trump a spus că intenţionează ca ”în următoarele săptămâni” să încheie acorduri referitoare la barierele comerciale şi comerţul digital şi că acordul comercial va avea loc în conformitate cu o prevedere a legii comerţului care permite preşedintelui să facă reduceri de tarife prin decret.

”În plus, vom încheia un acord executiv cu Japonia referitor la comerţul digital”, a afirmat Trump în scrisoare.

Niciunul dintre aceste acorduri nu va necesita un vot în Congres în cadrul unei ”proceduri rapide” de aprobare. Administraţia Trump a anunţat anul trecut Congresul că va negocia cu Japonia în acest mod.

Anunţul preşedintelui Trump nu clarifică dacă a convenit sau nu să impună tarife suplimentate pentru automobilele şi componentele auto japoneze importate, pe motiv de securitate naţională. Evitarea unor tarife de până la 25% pentru automobile, în cadrul prevederii legale ”Section 232”, a fost un factor major de motivare pentru Japonia de a negocia un acord comercial cu Washingtonul.

”La finalul negocierilor, intenţionăm să anunţăm că nu vor fi impuse tarife în cadrul Section 232”, a declarat marţi ministrul de Externe japonez Toshimitsu Motegi, negociatorul şef din partea Japoniei, într-o conferinţă de presă regulată.

Ministrul de Finanţe Taro Aso a spus că acordul nu va conţine nicio prevedere referitoare la monede, un alt motiv de îngrijorare pentru Tokyo, Japonia doreşte să evite orice acord care i-ar îngrădi capacitatea de a interveni pe piaţa valutară, în eventualitatea aprecierii yenului, sau de a extinde măsurile monetare de stimulare.

Trump a declarat după summitul G7 de luna trecută că ”în acest moment” nu ia în considerare impunerea de tarife pentru importurile de automobile.

Sursa : news.ro

General Motors a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW, la 10 ore după intrarea în grevă a 46.000 de angajaţi... ANAF îi recompensează pe români. Cu ce se aleg cei care apar pe "Lista albă"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x