Antena Căutare

Vezi topul castigurilor aduse de fondurile de pensii private!

Cele noua fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) au adus un castig mediu de 43,6% in doi ani si jumatate de la lansare, res­pec­tiv un randament anualizat de 15,5%, potrivit calculelor realizate de „Finan­ciarul”.


Pe locul al doilea in clasamentul fondurilor de pensii de pe Pilonul II este cel administrat de Alico, cu un randa­ment total de 43% (anualizat de 15,4%), in timp ce podiumul este inchis de catre Generali, cu un castig de 42,2% (anualizat de 15,1%). La polul opus, cele mai slabe randamente au fost inregis­trate de fon­durile de pensii adminis­trate de Ae­gon - 33,8% (anualizat de 12,3%), Aviva - 32,6% (anualizat de 11,9%) si BRD - 28,8% (anua­lizat de 10,6%).

Instabilitatea economica globala si volatilitatea pietelor financiare au fost insotite in ultimii trei ani de nume­roase oportunitati de investitii, pe care fondu­rile romanesti de pensii private le-au valorificat, iar asta se vede in perfor­mantele investitionale de pana acum. La fel de important, profilul de risc al fondurilor a ramas mai degraba moderat sau chiar foarte redus", a precizat Mihai Bobocea, secretarul general al Asociatiei pentru Pensiile Admi­nistrate Privat din Romania (APAPR).

Tot articolul, in Financiarul

Guvernul estimeaza un curs de 4,21 lei/euro pentru 2011... Mugur Isarescu: Nu stiu cati dintre angajatii bancilor stiu sa citeasca un bilant bancar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x