Antena Căutare

Zero fonduri UE: Conducerea Autoritatii pentru Pescuit, demisa

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a demis conducerea Autoritatii de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit, pentru ca nu a reusit sa absoarba niciun euro din totalul de 320 de milioane de euro din fondurile europene avute la dispozitie. Iar directorul general al Directiei Generale-Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (DG-AMPOP), Gheorghe Vacaru, a fost inlocuit provizoriu, cu Marisanda Piriianu.

Ministrul Agriculturii a declarat ca platile pentru acest program au fost suspendate temporar din 17 ianuarie si a adaugat ca noua conducere a autoritatii va trebui sa prezinte, pana pe data de 15 martie, un plan privind absorbtia fondurilor europene si sa reinceapa platile.

"Nu ne jucam cu absorbtia fondurilor europene. Ministerul Agriculturii a absorbit pana azi 502 milioane de euro. Tinta privind absorbtia pe primul trimestru este de un miliard de euro si cred ca o vom atinge", a spus Fuia.

Foto: Intactimages

Cum va arata Capitala in 2035? Cele sapte gari unite prin linie de metrou, tunele sub Herastrau... Fitch: Grecia retrogradata de la "risc substantial" la "default inevitabil"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x