Antena Căutare

A făcut contestație la Evaluarea Națională după ce a luat 7,85 la română și a avut o surpriză când a aflat nota definitivă

Un elev din Brașov a avut o surpriză plăcută după ce a făcut contestație la Evaluarea Națională 2023. El a fost nemulțumit de punctajul primit la proba Limba și literatura română, așa că a cerut recorectarea lucrării. Iată ce notă a reușit să obțină.

un elev langa parintii sai in timp ce se uita pe niste foi albe Galerie
Un elev din Brașov a avut o surpriză plăcută după ce a făcut contestație la Evaluarea Națională 2023. El a fost nemulțumit de punctajul primit la proba Limba și literatura română, așa că a cerut recorectarea lucrării. Iată ce notă a reușit să obțină. | Shutterstock.com

După ce s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională, au fost înregistrate 27.128 de contestaţii, adică 8,52% din numărul total de lucrări, dintre care:

  • 18.465 la Limba şi literatura română (13.324 - 2022)
  • 444 la Limba şi literatura maternă (265 - 2022)
  • 8.219 la Matematică (8.265 - 2022).

Anul acesta, numărul elevilor nemulțumiți a fost mai mare decât anul trecut. Totuși, s-a dovedit că peste 24.000 de lucrări au fost corectate eronat, iar puțin peste 16.000 dintre tineri au obținut note mai mari după reevaluare.

Citește și: Rezultate BAC 2023 după contestații. Notele finale au fost afișate

A făcut contestație la Evaluarea Națională după ce a luat 7,85 la română și a avut o surpriză când a aflat nota definitivă

În cazul a 16.476 de lucrări, contestaţiile au schimbat nota prin creştere, iar pentru 7.668 de lucrări notele au fost modificate prin scădere.

Norocos a fost și un elev din Brașov, care a reușit să obțină o notă mult mai mare după ce a făcut contestație. Acesta a fost nemulțumit de punctajul oferit de profesorii care i-au corectat lucrarea de la proba Limba și literatura română, așa că a contestat nota.

Luase 7.85 și, după ce lucrarea a fost corectată din nou, a reușit să obțină un punct în plus. Contestațiile au adus note mai mari și pentru alți tineri.

La matematică, un elev care inițial avea nota 9.25, după contestație a primit nota 9.80. Dacă la limba română pot interveni elemente de subiectivitate, la matematică o diferență de 0.55 indică erori de corectare.

Citește și: Ce note au luat la BAC elevii de la Colegiul Gheorghe Șincai cărora le-au fost anulate lucrările. Absolvenții au făcut plângeri

Reamintim că lucrările elevilor care fac contestație sunt corectate de către doi profesori care stau în săli diferite.

În urma finalizării evaluării de către cei doi, în cazul în care diferențele dintre notele evaluatorilor este mai mică sau egală cu 1 punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire.

Conform Edupedu, nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este cea definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Citește și: Care e ziua ta norocoasă în săptămâna 3- 9 iulie, în funcție de zodie. Atunci Universul e de partea ta

Ce note au luat la BAC elevii de la Colegiul Gheorghe Șincai cărora le-au fost anulate lucrările. Absolvenții au făcut p... Un elev din București a luat nota 6,60 la matematică, dar după contestație a rămas fără cuvinte. Care a fost nota finală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x