Antena Căutare

13 masini ale unor romani din Milano, incendiate rand pe rand

Romanii stabiliti intr-un cartier din Milano traiesc un adevarat cosmar. De mai bine de o luna, se tem sa mai iasa pe strada neinsotiti, dupa ce, in ultima perioada, au fost incendiate nu mai putin de 13 masini. Toate, cu numere de inmatriculare romanesti.


Totul a inceput in noaptea de 18 ianuarie cand, in jurul orei 4 dimineata, un automobil a ars ca o torta pana la caroserie. Nimeni nu a acordat atunci importanta faptului ca masina avea numere romanesti. Iar pompierii si politistii veniti la fata locului au declarat ca a fost vorba despre un scurt circuit.

Un incident tras insa parca la indigo, a tulburat linistea comunitatii de romani, doua zile mai tarziu.

Teroarea a continuat si noptile urmatoare. Una cate una, mai multe familii de romani si-au gasit automobilul incendiat. In total, au fost 13. Sub unele autoturisme s-au gasit chiar si probe care indicau clar ca este vorba despre o mana criminala.

Desi autoritatile se feresc sa dea un astfel de verdict, oamenii sunt siguri ca sunt tintele unor atacuri xenofobe. Nu stiu ce a provocat valul de furie indreptat impotriva lor si se simt neputinciosi. Au ramas fara masini si nimeni nu le poate veni in ajutor. Mai mult, nici nu-si pot amortiza pierderile pentru ca firmele de asigurari din Romania nu-i despagubesc.

Estonia: 10 copii cu dizabilitati au murit intr-un incendiu izbucnit la un orfelinat... Manifestatii violente in tarile arabe. In Libia armata a tras in protestatari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x