Antena Căutare

Administratia Clinton ar fi putut impiedica atentatele de la 11 septembrie

O operatiune a serviciilor americane de informatii care putea impiedica atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 ar fi fost blocata de administratia Clinton si de lipsa de cooperare din CIA, FBI si NSA.



Talibanii au semnat in iunie 1999 un acord prin care ofereau sursei FBI monopol asupra serviciilor de telefonie mobila din Afganistan pentru 15 ani. Insa, o luna mai tarziu, presedintele Bill Clinton a emis o ordonanta prin care le interzicea americanilor sa incheie contracte cu talibanii.

FBI si NSA au incercat sa obtina o derogare de la ordin sau sa il ocoleasca, dar nu au reusit. CIA s-a implicat in ianuarie 2000, iar planul a ramas blocat in stadiul de "revizuire inter-agentii" pana cand Clinton a plecat de la Casa Alba.

Intre timp, talibanii erau dornici sa primeasca telefoane mobile. "Eram in Kabul, intrebandu-ma unde este echipamentul de telefonie mobila, evitand intrebarile ministrul taliban al comunicatiilor", a spus sursa FBI. "Dar nu puteam sa ii ofer raspunsuri. A fost cosmar", a adaugat el.

Atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, din Statele Unite, s-au soldat cu aproape 3.000 de morti.

Citeste si Jurnalul!

Iulia Timosenko, fost premier ucrainean, va fi arestata preventiv... Disponibilizarile din MAI, pe Euronews: Concedieri in masa printre politisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x