Antena Căutare

Ai maşina produsă înainte de '97? Autorităţile din Paris au făcut anunţul: Aceste autoturisme nu vor mai putea circula

Poluarea din marile oraşe pune specialiştii pe gânduri. Măsurile luate până acum par să nu aibă niciun efect concret. Pentru a scădea nivelul ridicat de substanţe nocive din aer, autorităţile din capitala Franţei au decis să nu mai dea voie anumitor maşini să mai circule

Astfel, începând de luna viitoare (iulie), maşinile fabricate mai devreme de anul 1997 nu vor mai avea dreptul să circule prin oraş. În plus, motocicletele mai vechi de anul 2000 vor fi şi ele interzise în centrul Parisului în timpul săptămânii.

Aceste decizii fac parte din planul primarului Anne Hidalgo care îşi doreşte ca, până în anul 2020, în capitala Franţei să nu mai circule niciun vehicul mai vechi de zece ani.

Potrivit studiilor, procentul maşinilor fabricate înainte de 1997 este de doar 10 la sută, însă acestea provoacă jumătate din poluarea din Paris.

În urmă cu un an, poliţia din Paris dispunea reducerea limitei de viteză cu 20 de kilometri pe oră şi interzicea arderea gunoiului pe fondul unui vârf de poluare a aerului. Această decizie a fost luată după ce agenţia statală de monitorizare AirParif a anunţat că poluarea aerului a atins cote maxime în zona capitalei franceze.

Potrivit AirParif, creşterea poluării atmosferice a fost cauzată de schimbările climaterice şi emisiile rezultate din activităţile agricole şi traficul rutier.

După 17 ani de muncă, Elveția are cel mai lung tunel de cale ferată din lume. Măsoară peste 57 km și a luat viața a 9 pe... Primele imagini! Elicopter prăbuşit în Republica Moldova: Doi dintre cei patru morţi lucrau la spitalul Sf. Spiridon. &q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x