Antena Căutare

Ambasadele americane din Yemen, Egipt, Maroc, Tunisia si Libia au fost atacate de protestatari furiosi!

Iranul a calificat miercuri drept "rusinos" filmul "Innocence of Muslims", considerat insultator la adresa islamului, anuntand o manifestatie la Teheran, in fata ambasadei Elvetiei, care reprezinta interesele Statelor Unite, dupa protestele violente de marti seara, din Libia. Mai mult, manifestari violente au avut loc si la ambasada americana din Yemen, Egipt, Maroc si Tunisia.

"Republica islamica Iran condamna ferm insulta la adresa islamului si simpatizeaza cu natiunea islamica (...) ranita", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului iranian al Afacerilor Externe, Ramin Mehmanparast, intr-un comunicat difuzat de presa locala.

Mehmanparast a adaugat ca "tacerea sistematica si continua a administratiei americane in fata acestui tip de acte rusinoase (...) reprezinta principala cauza a continuarii acestora. Guvernul american are responsabilitatea de a pune capat acestei tendinte periculoase".

Responsabilul iranian nu a facut nicio referire la atacul comis de persoane inarmate asupra consulatului american din Benghazi, Libia, provocat de acest film intitulat "Innocence of Muslims". Patru americani, printre care ambasadorul, au fost ucisi in atac.

Mass-media iraniene, printre care agentiile de presa ISNA, Fars si Mehr, au anuntat joi spre pranz, la Teheran, o manifestatie menita sa denunte acest film, in fata ambasadei Elvetiei, care reprezinta interesele americane in aceasta tara, Iranul si Statele Unite neavand relatii diplomatice.

Potrivit agentiilor de presa, societatea islamica a studentilor, care a organizat in trecut manifestatii antioccidentale, a facut apel pentru aceasta demonstratie. Gruparile au iesit deja in strada.

Jurnalistii straini au interdictie in ceea ce priveste acoperirea subiectelor legate de manifestatiile din Iran, fapt ce face dificila obtinerea de informatii privind numarul protestatarilor sau privind genul actiunilor desfasurate.

Marti seara, un grup de manifestanti a atacat consulatul SUA din orasul Benghazi. In urma atacului, ambasadorul american in Libia, Christopher Stevens, si alti patru diplomati au fost ucisi.

Joi dimineata, mai muti protestatari au iesit pe strazile din Sanna, capitala Yemenului, protestand din aceeasi cauza.

Alte manifestatii au avut loc in Maroc si Tunisia.

Sursa: Antena3

FOTO: EPA / Intact Images

Unul dintre diplomatii americani ucisi in Benghazi si-a anticipat moartea! Vezi ce mesaj a transmis!... Cine este Sam Bacile, producatorul filmului "Innocence of Muslims", care a aruncat in aer lumea islamica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x