Antena Căutare

Arheologii au descoperit o peninsulă veche de sute de ani în Marea Egee

Mai mulţi arheologi și geofizicieni au descoperit o peninsulă uitată pe coasta occidentală a Turciei, pe care s-ar fi aflat legendara cetate Canae.

Mai mulţi arheologi și geofizicieni au descoperit o peninsulă uitată pe coasta occidentală a Turciei, pe care s-ar fi aflat legendara cetate Canae.

Aceasta a fost menționată de istoricul grec Xenofon (430-354 î.e.n.) când a evocat bătălia care ar fi avut loc acolo în anul 406 î.e.n. între Sparta și Atena. Ea face parte din insulele Garip, numite în trecut insulele Arginuse și se află la câteva sute de kilometri de coastele turcești. În numeroase scrieri vechi erau menționate trei insule, dar în locul respectiv există doar două.

Analizând solul, cercetătorii și-au dat seama că ceea ce este în prezent o peninsulă a fost în trecut insulă, iar la originea legării de coastă ar putea fi cutremure și eroziunea naturală. O hartă realizată în secolul al XVI-lea în Imperiul Otoman arată că peninsula exista deja.

Arheologii au descoperit și vestigiile unui port din epoca elenistică (323 î.e.n. — 31 î.e.n.), un alt indiciu care vine în sprijinul ideii că actuala peninsulă a fost înainte insulă. Cetatea Canae constituia un important punct de trecere pentru marinarii care veneau din Marea Neagră.

Sursa: agerpres.ro

Un elicopter al unei companii din Moldova a fost CAPTURAT de talibani! Trei persoane au murit... Cu lacrimi în ochi, și-au cusut buzele și au anunțat că vor face greva foamei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x