Atac armat într-un mall din Bagdad, soldat cu cel puțin 12 morți și peste 25 de răniți

 

Oameni înarmați au detonat luni un vehicul capcană și au deschis focul într-un cartier frecventat din Bagdad și au luat ostatici într-un centru comercial, fiind înregistrați cel puțin 12 morți, a anunțat poliția, relatează AFP, citată de Agerpres.

Atacatorii se aflau după-amiază în interiorul centrului comercial din cartierul Bagdad Al-Jadida, în estul capitalei, potrivit unui colonel de poliție care a precizat că suspecții ar fi putut avea centuri cu explozibili.

'Ei se află în interiorul centrului comercial Zahrat. În timp ce forțele de securitate s-au apropiat, ei au ucis trei ostatici' , a declarat un funcționar al poliției. 'Adoptăm de acum o abordare prudentă. Dorim să punem capăt acestui atac cu cât mai puține victime posibil', a declarat poliția.

Potrivit unei surse a Ministerului de Interne, un număr necunoscut de bărbați înarmați au deschis focul pe stradă după explozia unui vehicul capcană și s-au confruntat cu forțele de securitate înainte de a intra în centrul comercial.

"Ei controlează total centrul comercial și au oameni pe acoperișul clădirii", a declarat sursa citată.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) revendică în mod constant atentate la Bagdad împotriva civililor șiiți, o comunitate — majoritară în Irak — pe care o consideră ca eretică. SI controlează zone extinse din teritoriul irakian, la vest și nord de Bagdad, de la ofensiva lansată în 2014.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti