Antena Căutare

Rămășițele Avionul EgyptAir au fost găsite în apropierea Insulei Creta. Stat Islamic revendică prăbușirea!

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare joi dimineață cu 66 persoane la bord s-a prăbușit în Marea Mediterană, au declarat oficiali din cadrul Ministerului egiptean al aviației civile sub protecția anonimatului, citați de agenția DPA.

UPDATE: Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică doborârea avionului egiptean prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană, conform unor site-uri afiliate organizaţiei fundamentaliste sunnite.

Un pasager irakian s-a aruncat în aer la bordul avionului companiei EgyptAir, informează agenţia AMAQ, afiliată reţelei teroriste Stat Islamic, conform site-ului Newsday247.com.

Informaţiile au fost confirmate de surse islamiste citate de Centrul European pentru Studii Strategice şi Securitate (ESISC), potrivit publicaţiei Daily Star.

Mesajele de revendicare nu au putut fi confirmate din surse independente.

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare joi dimineață cu 66 persoane la bord s-a prăbușit în Marea Mediterană, au declarat oficiali din cadrul Ministerului egiptean al aviației civile sub protecția anonimatului, citați de Agerpres.

ORA 11:40 Avion EgyptAir dispărut: Prim-ministrul egiptean spune că nu poate exclude varianta terorismului

Prim-ministrul egiptean Sherif Ismail a declarat joi că în prezent au loc operațiuni de căutare pentru descoperirea avionului EgyptAir dispărut și că este prea devreme pentru a exclude orice variantă pentru a explica incidentul, inclusiv terorismul, relatează Reuters.

'Operațiunile de căutare sunt în curs la acest moment în zona în care se crede că s-a pierdut contactul', a declarat el presei pe aeroportul din Cairo.

Întrebat de jurnaliști dacă poate exclude că teroriștii s-ar afla în spatele incidentului, Ismail a răspuns: 'Nu putem exclude nimic la acest moment și nici confirma nimic. Operațiunile de căutare trebuie încheiate pentru a cunoaște cauza'.

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi va prezida joi dimineață o reuniune a Consiliului național de securitate, potrivit biroului său de presă, care nu precizează agenda întâlnirii.

ORA 11:20 Avion EgyptAir dispărut: Ipoteza unui atentat, privilegiată (experți francezi)

Experți consultați de presa franceză în legătură cu dispariția avionului EgyptAir care efectua o cursă Paris-Cairo nu exclud ca aparatul de zbor să fi fost ținta unui atentat, în condițiile în care avionul de tip Airbus A320 era relativ nou, pilotul avea la activ peste 6.000 de ore de zbor, iar vremea era bună în momentul dispariției aeronavei de pe radare.

ORA 10:12 Avionul EgyptAir dispărut s-a prăbușit în Marea Mediterană (oficiali egipteni)

Constatările inițiale arată că avionul Airbus A320 nu a aterizat pe vreunul din aeroporturile din apropiere, au spus oficialii citați. Informația nu este până în prezent confirmată de alte agenții de presă.

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare joi dimineață cu 66 persoane la bord a emis 'un mesaj SOS' la ora locală 04:26 (02:26 GMT), care a fost recepționat de unitățile de salvare ale forțelor armate egiptene, a declarat un oficial al companiei aeriene.

Avionul Airbus 320 a dispărut din spațiul aerian egiptean cu aproape două ore mai devreme, la ora locală 02:30, la circa 280 km de coasta Egiptului, potrivit EgyptAir. Până în prezent nu se cunosc informații cu privire la natura semnalului SOS care, potrivit Le Monde, ar putea proveni de la o baliză.

ORA 09:56 Avion EgyptAir dispărut: Armata egipteană a primit un semnal SOS de la aeronavă

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare joi dimineață cu 66 persoane la bord a emis 'un mesaj SOS' la ora locală 04:26 (02:26 GMT), care a fost recepționat de unitățile de salvare ale forțelor armate egiptene, a declarat un oficial al companiei aeriene citat de Reuters.

ORA 09:46 Avion EgyptAir dispărut: A fost înființată o celulă de criză la MAE francez

O celulă de criză a fost înființată joi la Quai d'Orsay după dispariția zborului Paris-Cairo, a anunțat șeful diplomației franceze Jean-Marc Ayrault, care a făcut public un număr de urgență pentru rudele și apropiații celor aflați la bord, relatează AFP, citată de Agerpres.

'Echipe ale ministerului și ale ambasadei noastre la Cairo sunt deplin mobilizate pentru a obține informații privind această dispariție. Împărtășesc neliniștea familiilor pasagerilor', a adăugat ministrul într-o declarație.

Quai d'Orsay nu era încă în măsură joi dimineață să confirme numărul francezilor care se aflau la bordul avionului dispărut cu 66 de persoane la bord — dintre care 56 de pasageri, șapte membri ai echipajului și trei ofițeri de securitate.

EgyptAir a publicat o listă cu țările din care proveneau cei 56 de pasageri: 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un belgian, un portughez, un algerian, un sudanez, un ciadian, doi irakieni, un saudit și un kuweitian.

ORA 09:39 Aeronava EgyptAir a dispărut de pe radare la 2 minute după ieșirea din spațiul aerian al Greciei

Avionul Airbus A320, al companiei aeriene EgyptAir, a dispărut joi în zori de pe radare, cu 66 de persoane la bord, la două minute după ieșirea din spațiul aerian al Greciei, a anunțat șeful Departamentului aviației civile din Grecia, Kostas Litzerakis, citat de Reuters.

ORA 9:28 Pilotul avionului EgyptAir disparut a lansat un apel de urgenta inainte de pierderea comunicatiilor, a declarat o purtatoare de cuvant a companiei, citata de Bloomberg, ceea ce contrazice informatiile initiale, potrivit cărora pilotul nu a anunțat vreo problemă la bord.

Caz cutremurător! Ultimele cuvinte ale unei fetițe din Irak, arsă de vie de jihadiștii ISIS... Nu ai mai pomenit AȘA CEVA! Cum a ajuns un polițist să-și dea amendă singur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x